Курси НБУ $ 41.23 € 44.65
Волинь отримає безкоштовну вакцину від вітрянки

Бережіть себе!

Фото: facebook.com.

Волинь отримає безкоштовну вакцину від вітрянки

Україна отримала 20 190 доз вакцин від вітряної віспи (вітрянки) для безоплатних щеплень дітей та дорослих з груп ризику

Вакцина проти вітряної віспи в Україні є рекомендованою, але не закуповується за кошти державного бюджету. Ця партія вакцин надійшла до країни як гуманітарна допомога від компанії виробника MSD.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

Наразі вакцина розподілена між 10 областями на основі показників захворюваності.

Її отримують медзаклади у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Одеській, Полтавській, Тернопільській, Чернівецькій областях та місті Києві.

Протягом наступних кількох тижнів обласні Центри контролю та профілактики хвороб здійснюватимуть розподіл отриманих вакцин у межах своїх регіонів та проводитимуть щеплення в організованих дитячих колективах. Також ЦКПХ співпрацюватимуть з військовим командуванням та в разі потреби забезпечуватимуть вакцину для проведення щеплень військових, зокрема у навчальних колективах.

Нагадуємо, наразі в Україні передбачені безоплатні щеплення за Національним календарем профілактичних щеплень проти 10 захворювань: туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюка, правця, кору, гепатиту B, гемофільної інфекції, краснухи, епідемічного паротиту. Для дорослих передбачена ревакцинація кожні 10 років проти дифтерії та правця.

Вітряна віспа (вітрянка) — це високоінфекційне гостре вірусне захворювання, що переважно вражає дітей. Максимальна кількість тих, хто інфікується, припадає на вікову групу 2–4 роки. Характеризується вітрянка загальною інтоксикацією і плямисто-папульно-верикульозним висипом на шкірі та слизових оболонках. Після перенесеної інфекції залишається тривалий імунітет. Повторні захворювання бувають рідко. Перебіг вітряної віспи здебільшого легкий. Специфічні ускладнення (менінгоенцефаліт, пневмонія) трапляються рідко. Однак після перенесеної інфекції збудник, без будь-яких клінічних проявів, може роками зберігатися в організмі та провокувати у старшому віці інші захворювання — оперізувальний герпес, який можна розглядати як пізній рецидив.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Волинські медики придбали РЕБ для захисників.

Реклама Google

Telegram Channel