Курси НБУ $ 41.14 € 44.40
88-річний пенсіонер, який пішки вийшов з окупації, поселився на заході України

Пенсіонер попросив поселити його на Прикарпатті.

Фото Захід.НЕТ.

88-річний пенсіонер, який пішки вийшов з окупації, поселився на заході України

Попри обстріли, Іван Якович пішки вийшов з рідного селища Очеретине на Донеччині, яке тимчасово окупували росіяни

На Прикарпаття переїхав 88-річний пенсіонер, який пішки вийшов з рідного селища Очеретине на Донеччині, яке тимчасово окупували росіяни. Зараз Іван Якович проходить реабілітацію, щоб відновитись після пережитого.

 

 Як повідомила 1 серпня голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук, у одному із закладів соціального захисту на Прикарпатті оселився 88-річний Іван Якович, який пішки вийшов з селища Очеретине на Донеччині після того, як населений пункт окупували росіяни.
«Усю ніч пан Іван ішов до якого-небудь переїзду. Так як були обстріли, то він був змушений їх перечекати. А потім пішов далі. Волонтери зустріли дідуся на підконтрольній Україні території та допомогли дістатися до Покровська», – повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін, пише Захід.НЕТ

Спершу Івана Яковича евакуювали до тимчасового притулку в Дніпрі, але пенсіонер весь час казав, що дуже хоче переїхати на Франківщину. Днями Івана Яковича прийняли на Прикарпатті та влаштували в одному із закладів соціального захисту і він проходить реабілітацію, щоби відновитись після пережитого.

«Сила духу наших людей вражає. А ми в свою чергу готові надавати підтримку усім, хто цього потребує», – написала Світлана Онищук.

Реклама Google

Telegram Channel