Курси НБУ $ 41.14 € 44.40
Священник російської церкви готував удар по ешелонах ЗСУ

Чому російська церква досі вільно себе почуває неа території України, яка стікає кров'ю через агресію Москви?

Фото Гордон.

Священник російської церкви готував удар по ешелонах ЗСУ

Служба безпеки України затримала двох агентів Генштабу збройних сил Росії (ГРУ), які готували обстріл українських військ. Один із затриманих — священник УПЦ (Московського патріархату)

За даними української спецслужби, затриманий настоятель одного із Харківських храмів УПЦ (МП) виявився громадянином Росії, якого завербувала спецслужба  країни-агресора ще до початку повномасштабної війни, а вже після вторгнення на нього вийшов кадровий співробітник ГРУ, особу якого СБУ вже встановила.

Під час дистанційного контакту російський куратор доручив клірику зібрати інформацію про графіки та маршрути руху ешелонів ЗСУ на території Харківщини. Щоб отримати розвіддані, священник залучив свого знайомого — працівника місцевої філії «Укрзалізниці» - він дав священнику доступ до службових документів з інформацією про час відправлення та прибуття, а також місць розвантаження потягів Сил оборони.

Відзняті кадри клірик мав пересилати куратору через анонімний чат у месенджері. Для конспірації вони використовували шифрувальні символи та починали листування тільки після надсилання «спеціальних» емодзі у заздалегідь визначений час та видаляли листування після кожного сеансу.

Як пише СБУ, у разі отримання «розгорнутого звіту», окупанти планували здійснити за вказаними координатами вогневе ураження, однак співробітники СБУ затримали обох фігурантів у власних помешканнях.

Під час обшуку у них вилучили мобільні телефони та SIM-карти різних операторів. Санкція статті передбачає покарання до 12 років тюрми. Наразі затримані перебувають під вартою.

ДО РЕЧІ

Російська православна церква має бути заборонена в Україні, адже це питання національної безпеки. Про це заявив співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов. Він зазначив, що команда Зеленського з незрозумілих причин не поставила цей законопроєкт на розгляд на останньому засіданні Верховної Ради. «Чи вони вважають, що не треба забороняти російську церкву? Чи якісь інші в них думки? Але не розуміння того, що це одне з ключових питань національної безпеки, приводить до того, що московські попи продовжують працювати проти України, знаходячись в Україні», – наголосив народний депутат.

Герасимов закликав розпочати найближче засідання парламенту з розгляду питання заборони російської церкви в Україні: «Комітет повністю опрацював це питання. Законопроєкт готовий до розгляду в парламенті, багато разів обговорювався з різними стейкхолдерами і врахував багато зауважень від представників різних релігійних організацій. За виключенням тієї, де центр управління знаходиться в москві», – повідомив народний депутат.

Реклама Google

Telegram Channel