Курси НБУ $ 41.14 € 44.40
Пан Сергій на псевдо «Лебідь» – інструктор штабу Ковельського батальйону 100 омбр

Дякуємо за службу!

Фото 100 бригада тероборони Волині.

Пан Сергій на псевдо «Лебідь» – інструктор штабу Ковельського батальйону 100 омбр

Сталеві воїни «Сталевої Сотки»

Людина з дивовижною долею та величезним бойовим досвідом. Народився і виріс Сергій на території рф, був призваний на строкову службу до тамтешньої армії і пройшов у її складі Першу російсько-чеченську війну. Відразу після демобілізації виїхав на історичну Батьківщину своїх предків, адже завжди вважав себе українцем, інформує 100 омбр.

Брав участь в АТО. У перший день широкомасштабного вторгнення знову став на захист України.

Понад рік запеклих боїв у Серебрянському лісі. Згодом – Покровський напрямок.

«Лебідь» був старшим групи з 15-ти бійців, яка понад дві доби тримала кругову оборону у двоповерховому будинку в Очеретиному:

– Бій тривав у режимі нон-стоп, як не артобстріл – так штурм. Але у нас була чудова взаємодія. Кожен знав, що саме і де саме він мав робити. Кулеметники наші відмінно працювали. «Ефпівіхи»» працювали класно. Артилерія також добре працювала, – згадує ті драматичні дні Сергій, – На другу добу ворог «розібрав» другий поверх – мусіли всі спуститися на перший.

Під час того бою в Очеретиному Сергій одержав контузію та осколкове поранення спини. Проте чоловік навідріз відмовився від евакуації – протягом доби керував діями своєї групи, вже будучи пораненим…

– Я одназначно вірю в нашу Перемогу. Скажу більше – без такої віри нема чого й воювати, – розмірковує «Лебідь», – Їх справді більше, залізяччя у них також більше – але ми у себе вдома. Ми воюємо за святе – за власні сім]ї і за нашу Україну.

Реклама Google

Telegram Channel