Курси НБУ $ 41.14 € 44.40
Зеленський пояснив, чому окупантам вдалося просунутися на фронті

Володимир Зеленський.

Волинь-нова

Зеленський пояснив, чому окупантам вдалося просунутися на фронті

Президент України Володимир Зеленський заявив, що війська РФ продовжують просуватися на фронті

 На його думку, однією з основних причин цього є тривала комплектація бригад, які б мали замінити втомлених військових на передовій. Про це він сказав в інтерв’ю французьким ЗМІ, пише ОБОЗ. Президент зазначив, що готувалися 14 бригад, які планували укомплектувати західною зброєю.

«Як ви вважаєте, якщо із 14 укомплектовано 3, можна зупинити [росіян]?», — запитав Зеленський.

Він зазначив, що мільярдні пакети допомоги, схвалені партнерами, передбачалися для комплектування підрозділів, які мали бути резервами для ротації на полі бою. Крім того, ці пакети слугували для забезпечення бригад, які вже перебувають на фронті та потребують снарядів.

«Паралельно із цим готувалися резерви. Ми на це витратили вже півтора року. Це просто постійний процес, коли ти відновлюєш свою армію. Коли ми говорили про всі ці пакети з ЄС та США, — це укомплектування 14 бригад. Хоча б 10, скажу відверто. Тому що стоять хлопці на полі бою. І повинні бути ротації, їм треба відпочити. А як ви будете проводити ротації, якщо бригади, які повинні стати їм на заміну, пусті?», — сказав Зеленський.

Він додав, що Сили оборони України «безумовно» можуть зупинити просування росіян, але ціною є життя людей та час, поки триває укомплектування бригад.

Ще однією причиною є те, що російські штурмовики бояться повертатися назад через загрозу вбивства з боку своїх. У ворога зовсім інший підхід, вони не рахують свої втрати. Україна ж бореться за життя людей і має зовсім інші цінності.

Зеленський також зазначив, що росіяни просуваються через те, що Україна має обмеження на удари західною зброєю вглиб Росії, по установках та літаках, які обстрілюють українське прикордоння.

Реклама Google

Telegram Channel