Курси НБУ $ 41.23 € 44.65
Які прилади необхідні, щоб працювати в час блекауту

Фото: teclight.com.ua.

Які прилади необхідні, щоб працювати в час блекауту

Навіть до початку повномасштабного вторгнення ставались планові і аварійні відключення енергії: через перевантаження трансформаторів, через ремонтні роботи, або фізичні пошкодження електропідстанцій. І ще навіть раніше ми почали задумуватись, яким чином організувати своє життя, щоб відсутність світла на нього ніяк не впливала.  

Коли російські терористи почали обстрілювати українські енергосистеми, питання блекаутів постало надзвичайно гостро й гучно. Тому, давайте розглянемо варіанти, яким чином можна мати резервне джерело електроенергії під час блекауту. Усі описані пропозиції ви можете купити в інтернет-магазині. 

Зарядні станції

Екофлоу, Блюті, Вольтстрім - надійні і якісні портативні зарядні станції https://teclight.com.ua/zaryadni-pristroji . Ці прилади можуть бути різної потужності, різних габаритів, мають різну кількість виходів для електроприладів, і ви точно підберете для своїх потреб. До того ж, зарядні пристрої дуже невибагливі в обслуговуванні: для перезарядки найкраще використовувати централізоване постачання, додаткові акумулятори або ж сонячні панелі. Більшість зарядних станцій використовують літієві акумулятори. Літієві акумулятори - найбільш ефективні серед усіх АКБ, адже вони дуже місткі, мають високий рівень ККД, їм не притаманний саморозряд, і на додаток - кількість перезаряджень не псує потужність зарядної станції. 

Генератори

На відміну від квартир і приватних будинків, для підприємств найкраще обрати генератори, причому ставте в пріорітеті ті, які працюють на дизельному паливі. Часто, генератори навіть коштують дешевше, ніж зарядні станції, але ціна компенсується недосконалістю конструкції. Порівняно із зарядними станціями, генератори:

  • Шумні. Гул генератора часто дуже заважає ефективно і спокійно працювати. Якщо є можливість зменшити гул генератора без шкоди іншим людям - цей недолік можете не враховувати.

  • Потреба ставити прилад на відкритій місцевості. Оскільки побічним продуктом генераторів є вуглекислий і чадний газ, то щоб уникнути проблем зі здоров’ям - залишайте генератори на вулиці. 

  • Негативний вплив на екологію. Вуглецеві гази надзвичайно негативно впливають як на навколишнє середовище, так і на людей. 

Проте, для безперебійного резервного живлення кращих установок не знайдете.

Сонячні установки

Сонячні панелі - найбільш екологічно чисті прилади із усіх перерахованих. Установки для сонячних електростанцій зазвичай коштують недешево, проте вони дуже швидко відпрацьовують свої гроші та стають прибутковими. До того ж, починаючи з 2024-го року в Україні діє програма пільгового кредитування для приватних домогосподарств. Тобто, коли ви берете кредит на сонячні панелі до 480 тис. гривень, держава компенсовує усю відсоткову ставку, і також може укладати із вам контракт на купівлю виготовленої енергії. 

Реклама Google

Telegram Channel