Курси НБУ $ 41.23 € 44.65
Тендер на відбудову «Охматдиту» сумою понад 300 мільйонів віддали маловідомій фірмі

Цей тендер провели не в ProZorro, а на комерційному майданчику.

Фото ілюстративне / zmina.info.

Тендер на відбудову «Охматдиту» сумою понад 300 мільйонів віддали маловідомій фірмі

Благодійний фонд «Охматдит», який зібрав сотні мільйонів пожертв від українців та бізнесу, обрав маловідому запорізьку фірму переможцем тендеру щодо ремонту знищеного корпусу лікарні

З-поміж 14 учасників ТОВ «Буд-технолоджі» запропонувала третю найдорожчу пропозицію на суму 307 млн грн.

Про це інформує Центр Протидії Корупції.

10 фірм пропонували нижчі ціни, готові були виконувати роботи без авансу, обіцяли працювати в дві зміни, щоб завершити ремонт ще до зими. Але замовник без пояснень проігнорував інші пропозиції і обрав переможцем фірму зі статутним капіталом в 5000 грн.

Колеги з NashiGroshi пишуть, що замовник заплющив очі на очевидні питання до пропозиції переможця. Наприклад, «Буд-технолоджі» вказала оренду будівельної техніки, яка не може виконати монтаж фасадів вище другого поверху.

Найбільші видатки припадають на ремонт фасадних композитних панелей та оздоблення внутрішніх стін НР-панелями. Кожна з цих позицій у «Буд-технолоджі» коштує понад 100 млн грн. При цьому вартість цих робіт порівняно з іншими учасниками завищена вдвічі.

Цей тендер провели не в ProZorro, а на комерційному майданчику. Бо йдеться не про державні кошти, а гроші від приватних пожертв. Але це не дає жодних підстав проводити тендер, до якого немає довіри і виникає так багато питань.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Перевізник сплатить 17 тисяч за нелегальне перевезення пасажирів на Світязь.

Реклама Google

Telegram Channel