Курси НБУ $ 41.23 € 44.65
Учасник першої висадки на Місяць одружився у свій… 93-й день народження!

«Ми схвильовані, як підлітки, які втекли від батьків».

Фотоколаж із сайту glavcom.ua.

Учасник першої висадки на Місяць одружився у свій… 93-й день народження!

Колишній американський астронавт Базз Олдрін, який був у складі першої місії на супутнику Землі і другим ступив на його поверхню, відзначив свій день народження весіллям зі своєю давньою подругою Анкою Фаур (обоє – на фото)

«У мій 93-й день народження я радий повідомити, що моє давнє кохання, Анка Фаур, і я – одружилися. Ми пов’язали себе священними путами шлюбу на невеликій приватній церемонії в Лос-Анджелесі. Ми є схвильовані, як підлітки, які втекли від батьків», – йдеться у повідомленні Олдріна.

Для колишнього астронавта – це вже четвертий шлюб, наречена молодша за нього на 30 років. 63-літня Анка Фаур з 2019-го працює в компанії Buzz Aldrin Ventures LLC, що належить Олдріну. На цей час вона обіймає посаду віцепрезидентки компанії.

Базз має трьох дітей від першого шлюбу. Він – єдиний живий учасник першої у світі успішної місії з висадки на Місяць «Аполлон-11».

Нагадаємо, що три американські астронавти – Ніл Армстронг (командир корабля), Майкл Коллінз (пілот основного блоку) та Олдрін, який був у цій місії пілотом місячного відсіку, – висадилися на Місяць 20 липня 1969 року.

Цікаво, що у 2002 році Олдріну вдалося уникнути судового переслідування за звинуваченням у нападі після того, як колишній астронавт ударив у щелепу людину, яка вимагала, щоб він під запис на камеру присягнув на Біблії в тому, що висадка на Місяць не була постановкою.

Людиною, яка отримала кулаком в обличчя від Олдріна, був сценарист Барт Сібрел, прихильник теорії змови: він був переконаний, що висадки на Місяць насправді не було, а кадри, які транслювали на весь світ, були зняті у кіностудії. 

Цікаво, чи змінив він свою думку після переконливої «відповіді» космонавта?

Марта САЛО.

Читайте також: «Українці потопили підводний човен путіна у Севастополі».

Реклама Google

Telegram Channel