Курси НБУ $ 41.23 € 44.65
Лялька із тростиною: компанія Mattel випускає першу незрячу Барбі

Активістка й телеведуча з питань інвалідності Люсі Едвардс – із першою «сліпою» лялькою Барбі.

Фото із сайту theguardian.com.

Лялька із тростиною: компанія Mattel випускає першу незрячу Барбі

Це втілили, аби зробити незрячих і слабозорих дітей більш представленими в суспільстві

«Ми розуміємо, що Барбі – це набагато більше, ніж просто лялька. Вона символізує самовираження і може створити відчуття причетності», – заявив старший віцепрезидент Barbie Кріста Бергер. Компанія співпрацює з Американським фондом сліпих, щоб гарантувати, що все: від очей ляльки до її одягу, точно зображує незрячих людей та людей зі слабким зором.

Лялька тримає біло-червону тростину з кінчиком зефірного кольору, а її очі дивляться трохи вгору та «назовні», щоб «точно відображати погляд очей сліпої людини».

Якби я тоді знала, що в Барбі теж є тростина, я б по-іншому сприймала свою сліпоту.

Після проведення тестування з незрячими та слабозорими дітьми, було вирішено, що лялька повинна бути одягнена у вбрання з тактильними тканинними деталями, зокрема, рожеву атласну футболку та фіолетову спідницю. Такі деталі, як застібки-петлі на спині лялькового топа та еластичний пояс на спідниці були створені, щоб полегшити процес одягання ляльки. Упаковка також є більш доступною, ніж стандартна. А слово Barbie на передній частині коробки, написане шрифтом Брайля.

Реклама Google

«У підлітковому віці я почувалася ізольованою, втративши зір. Я соромилась своєї тростини. Якби я тоді знала, що в Барбі теж вона є, я по-іншому сприймала б свою сліпоту», – заявила незряча активістка з питань інвалідності й телеведуча Люсі Едвардс.

Як відомо, 26 квітня 2023 року компанія Mattel випустила першу у світі ляльку Барбі з синдромом Дауна.

Ліна ВОГОНЬ.

Читайте також: Христина Соловій принесла українську культуру в південне місто словами... «повна х*йня».

Telegram Channel