Курси НБУ $ 41.23 € 44.65
Кличко-молодший тріумфував у баскетбольній збірній України

Клички – справжні українські велетні. І найвищий із них – уже 19-річний Максим-Олександр Кличко, зріст якого – 2,19 м!

Фотоколаж із сайту oboz.ua.

Кличко-молодший тріумфував у баскетбольній збірній України

На Чемпіонаті Європи з цього виду спорту наші хлопці посіли друге місце та повернулися в елітний «дивізіон А»

У півфіналі українці впорались із сильною командою Нідерландів – 70:58, але  на фінал уже не вистачило сил, тому «синьо-жовті» відчутно поступились господарям змагань – команді Румунії – 58:80. 

Вперше за нашу команду грав 19-річний Максим-Олександр Кличко  (зріст 2,19 м) – молодший син титулованого боксера і чинного мера Києва Віталія Кличка. 

Кличко-старший навіть записав мотиваційне звернення до команди свого сина перед чемпіонатом. З такими ж надихаючими словами до хлопців звернулись і бійці з фронту, з якими служив один із тренерів команди, та співачка Альона-Альона. В результаті наші задали доброго жару суперникам!

Команда діяла як один злагоджений механізм. Проте особлива увага була прикута до Максима Кличка: чи виправдає син відомого спортсмена сподівання? Відповідь – так. Він показав достойну гру і став одним із лідерів збірної. Більше того, за результатами чемпіонату Європи, Максим Кличко став п’ятим серед усіх гравців турніру за блок-шотами (1,6 блока за матч).

Світовий спортивний Олімп повинен отримати ще одного Кличка. Вже третього!» 

Зірковий батько Максима привітав його та всю команду після вдалої першості: «Молодіжна збірна України з баскетболу стала срібним призером Чемпіонату Європи U-20 В і повернулася в еліту, де грають кращі баскетбольні збірні Європи. Вітаю наших хлопців і дякую за гідну гру і волю до перемоги! Мені це вдвічі приємніше говорити, бо в чемпіонаті, в складі збірної України, вперше грав мій молодший син Максим. Як я пожартував, вітаючи його: світовий спортивний Олімп повинен отримати ще одного Кличка. Вже третього!» – наголосив Віталій.

Реклама Google

Головний тренер чоловічої збірної України U-20 Валерій Плеханов сказав, що однією з передумов успіху команди була її згуртованість. «Не було такого, що хлопці розділялися на групки, всі були разом, всі добре спілкувалися і були разом як у залі, так і за його межами. Це була справжня команда, завдяки чому ми чогось і досягли», – заявив він.

До речі, 19-річний Максим-Олександр Кличко у 2023 році  грав за команду школи «Тафта», яка представляє американський Вотертаун, а вже у наступному сезоні продовжить виступи в США за команду «Емгерст» – коледжу у Массачусетсі. 

Петро ПАС.

Читайте також: «Ганьба Довбику за такі слова!»: фани «Жирони» назвали українського форварда невдячним.

Telegram Channel