Курси НБУ $ 41.23 € 44.65
Як студент із Фінляндії купив собі острів

Хелена погодилась жити з Олівером на його острові.

Фотоколаж із сайту inshe.tv.

Як студент із Фінляндії купив собі острів

Він обійшовся йому дешевше, ніж ціна… нового автомобіля

24-річний Олівер Рассел, студент коледжу з Фінляндії, здійснив свою мрію дитинства, придбавши приватний острів у березні цього року. Шматок землі серед води вартістю 30 500 доларів розташований за три години їзди від Гельсінкі та має площу 2,5 акра.

«Більшість людей казали: «Що ти робиш? Навіщо? Це ж божевілля». Але я відчуваю, що мені пощастило. Для свого віку я перебуваю у дуже хорошому фінансовому становищі, і мені захотілося спробувати зробити щось ризиковане», – пояснив Олівер.

Рассел заробив 80 000 доларів, продавши свою квартиру в Колорадо (США), і частину цих грошей використав на купівлю острова. 

«Більшість людей казали: «Що ти робиш? Навіщо? Це ж божевілля».

Хлопець, який має фінське та американське коріння, планує разом зі своєю 20-річною дівчиною Хеленою Томашевською побудувати на острові затишний будинок та традиційну фінську сауну. Пара вже встановила  там велику палатку, в якій вони проводять літо, та планує розпочати будівництво сауни наступного літа, використовуючи деревину з власного острова.

Кажуть, окрім потріскування багаття, хрускоту снігу під їхніми черевиками та щебетання кількох птахів, що пурхають між гіллястими деревами, їх ніщо не турбує: «Мир і спокій».

Купівля приватного острова не була чимось, що Рассел зробив «ні з того ні з сього». Хоча хлопець виріс в основному в США, більшу частину літа він проводив у Фінляндії, спілкуючись із родичами по материнській лінії. Подорослішавши, він побачив, що більшість фінів або володіють, або знають когось, хто володіє місцем відпочинку біля озера, де в теплі місяці прийнято проводити тижні за риболовлею, катанням на байдарках і плаванням. 

До речі, у Фінляндії – понад 178 000 островів! Також у країні Суомі на двох жителів припадає одна сауна.

Василина СМЕТАНА.

Читайте також: «На кордоні затримали ухилянта із двома дружинами: одна була фіктивна, друга – справжня».

Реклама Google

Telegram Channel