Курси НБУ $ 41.23 € 44.65
У Львові лікарі виконали одне з найскладніших в кардіохірургії втручань і врятували життя лучанину

Швидкого одужання!

Фото: facebook.com.

У Львові лікарі виконали одне з найскладніших в кардіохірургії втручань і врятували життя лучанину

Аби повернути молодого чоловіка з важкою вадою серця до повноцінного життя, львівські кардіохірурги Лікарні Святого Пантелеймона об’єднали свої зусилля з директором Хмельницького обласного серцево-судинного центру

Разом вони виконали втручання, що вважається вищим пілотажем у кардіохірургії – операцію «Девіда»!

Про це повідомляє Перше медичне об'єднання Львова.

Пацієнт – 27-річний Богдан Цар із Луцька. Про проблеми із серцем чоловік уперше дізнався 4 роки тому – під час медогляду. На той час потреби в операції не було. Тож лікарі призначили Богдану медикаментозне лікування та рекомендували відмовитися від улюбленого заняття – бігу. На початку цього року стан молодого чоловіка різко погіршився.

«Почалося все з сильного болю у горлі. Спершу я подумав, що підхопив застуду, але жодні ліки мені не допомагали. А згодом до цього симптому додалася задишка і стало важко ходити. Тож я звернувся до лікаря», – каже Богдан. Після огляду луцькі медики скерували пацієнта до львівських кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона.

Наші спеціалісти діагностували лучанину недостатність аортального клапану. Це набута вада, яку у випадку Богдана спричинила аневризма, тобто розширення, аорти. Недуга призвела до неповного змикання клапана, перевантаження лівого шлуночка та зрештою – важкої аортальної недостатності. Врятувати пацієнта могло лише хірургічне втручання.

Зважаючи на вік Богдана і бажання провадити активний спосіб життя, найкращим рішенням для нього є «операція Девіда». Це надскладне втручання, в ході якого пошкоджений клапан реконструюють, а не замінюють на штучний. Наші спеціалісти самостійно ще не виконували такої операції, тож залучили до її проведення того, хто вже має великий досвід таких втручань. Це Андрій Кланца– директор Хмельницького обласного серцево-судинного центру. Разом з ним і оперували.

Це була перша «операція Девіда» для нашого ТМО! Вона тривала цілих 7 годин і минула успішно! Вже на 10-добу після надскладного втручання пацієнт поїхав додому. Нині Богдан мріє якомога швидше відновитися, аби знову бігати.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Тендер на відбудову «Охматдиту» сумою понад 300 мільйонів віддали маловідомій фірмі.

Реклама Google

Telegram Channel