Курси НБУ $ 41.23 € 44.65
На Волині вшанували пам'ять жертв нацистського геноциду ромів

Пам'ятаємо!

Фото: facebook.com.

На Волині вшанували пам'ять жертв нацистського геноциду ромів

Щороку 2 серпня на міжнародному рівні вшановується пам'ять жертв нацистського геноциду ромів

Ця дата – пам’ять про усіх тих, хто загинув у ніч з 2 на 3 серпня 1944 року в газових камерах табору смерті Аушвіц-Біркенау, де було живцем спалено від трьох до чотирьох тисяч ромських в’язнів, у тому числі дітей і людей похилого віку.

Про це інформує Департамент культури, молоді та спорту Волинської ОДА.

Пам’ятна дата встановлена Прокламацією Міжнародної ради пам’яті геноциду ромів, яка була ухвалена 23 листопада 1996 року лідерами ромських організацій 10 країн Європи і Сполучених Штатів Америки на конференції «Геноцид - Пам'ять - Надія», що відбулася в колишньому нацистському концентраційному таборі «Освенцим».

За сприяння профільного Департаменту, сьогодні, 2 серпня 2024 року, біля пам’ятного знака Борцям за волю народну у м. Берестечко відбулися скорботні заходи, присвячені 80-ій річниці вшанування пам’яті ромів і сінті, вбитих в окупованій нацистами Європі та поминальні заходи до Міжнародного дня голокосту ромів.

За дорученням директора профільного Департаменту Олександр Хвіщук, на заходах був присутній завідувач сектору із питань релігій і національностей управління культури Василь Гайдук.

Серед тих, хто прийшов віддати шану світлій пам’яті невинно убитих були представники територіальної громади, національно-культурного товариства ромів, місцеві жителі, представники духовенства та голова ГО «Волинська обласна організація Українського товариства охорони пам’яток історії та культури» Оксана Сущук.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Волинян запрошують «На гостини до Лесі».

Реклама Google

Telegram Channel