Курси НБУ $ 41.23 € 44.65
Моніторинг найбільш ризикованих публічних закупівель на Волині

Станом на 01 серпня 2024 року оголошено 355 тендерних пропозицій.

Фото ілюстративне / facebook.com.

Моніторинг найбільш ризикованих публічних закупівель на Волині

Питанням використання бюджетних коштів на всіх рівнях приділяється особлива увага

У пріоритеті – допомога силам оборони. Проведення закупівель повинно здійснюватися з дотриманням законодавства України. Робоча група «Прозорість та підзвітність» і надалі здійснює постійний контроль процесу закупівель за кошти місцевих бюджетів.

Про це повідоляє Волинська обласна державна адміністрація.

Упродовж 2024 року в області оголошено та проведено закупівлі з кількістю лотів 61,035 тисяч на загальну поточну суму договорів 5,263 млрд гривень. Станом на 01 серпня 2024 року оголошено 355 тендерних пропозицій з очікуваною вартістю 251 938,4 тис. гривень.

Так, робочою групою проведено моніторинг найбільш ризикованих публічних закупівель в області. Зокрема:

– гуманітарним відділом Ківерцівської міської ради у системі Prozorro оголошено тендер на закупівлю 30 ноутбуків. Вартістю 1 000 000 гривень. Під час виконання завдань Національної програми інформатизації, державні замовники беруть бюджетні зобов'язання та проводять платежі після погодження з Міністерством цифрової трансформації України, коли їх очікувана вартість дорівнює або перевищує 500 тис. грн. (п.8 Положення про формування та виконання Національної програми інформатизації, затвердженого постановою КМУ від 2 лютого 2024 р. № 119). Проте такого погодження гуманітарним відділом Ківерцівської міської ради здійснено не було.

– виконавчим комітетом Луцької міської ради проведено відкриті торги на закупівлю товару «Інвентар для гри у страйкбол». «Зброя різна» на загальну суму 1 096 945 гривень. Під час вивчення цієї закупівлі виявлено, що Луцькою міською радою не здійснено моніторингу цінової пропозиції на ринку та укладено договір зі свідомо завищеною ціною

З метою мінімізації ризиків та ефективного використання бюджетних коштів, робоча група направила замовникам рекомендаційні листи щодо забезпечення дотримання законодавства у сфері публічних закупівель та обов’язковості проведенням моніторингу цінової пропозиції на ринку.

У липні 2024 року Управлінням західного офісу Держаудитслужби у Волинській області розпочато моніторинг 17 процедур закупівель, з них 11 з виявленням порушень вимог абзацу першого частини третьої статті 22 Закону України «Про публічні закупівлі» з урахуванням Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Медсестра з Волині стала Заслуженою доноркою.

Реклама Google

Telegram Channel