Курси НБУ $ 41.23 € 44.65
Чи можна ще оновити свої дані у ТЦК у серпні та що загрожує порушникам: пояснення

Мобілізація триває.

Фото ілюстративне.

Чи можна ще оновити свої дані у ТЦК у серпні та що загрожує порушникам: пояснення

До 16 липня всі військовозобов’язані громадяни України віком від 18 до 60 років мали оновити свої облікові дані в ТЦК та СП

 Тим, хто оновить документи після цієї дати, загрожує штраф.

Сума покарання може сягати 25 500 гривень. 

Про це йдеться у Законі України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», повідомляють Економічні новини.

Протягом двох місяців після набуття чинності нового закону про мобілізацію військовозобов’язані українці мали уточнити в ТЦК прізвище, ім’я та по батькові, дату народження, адресу проживання, номер телефону, адресу електронної пошти, місце народження та інші персональні дані. При цьому оновити дані без штрафів можна було лише до 16 липня – після цієї дати настає адміністративна відповідальність.

Згідно з першим порушенням передбачено штраф від 3 400 до 5 100 гривень у мирний час та від 17 000 до 25 500 гривень у воєнний час або за повторне порушення. Крім того, адміністративна відповідальність загрожує за відмову від повістки або неявку по ній до територіального центру комплектування.

У воєнний час штрафи становлять від 17 000 до 25 500 гривень для громадян та від 34 000 до 59 000 гривень для посадових та юридичних осіб. Якщо військовозобов’язані не виконають своїх обов’язків, до них можуть застосувати тимчасове обмеження за рішенням суду на право керування автомобілем.

Читайте також: «Волинян запрошують на документальну виставу «Ненароджені для війни»».

Реклама Google
 

Telegram Channel