Курси НБУ $ 41.23 € 44.65
Майже одноголосно: у Луцькому геріатричному пансіонаті відмовились від російської церкви

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл та директорка геріатричного пансіонату Алла Гнатюк домовилися про співпрацю.

Фото Волинська єпархія ПЦУ.

Майже одноголосно: у Луцькому геріатричному пансіонаті відмовились від російської церкви

Тепер закладом опікуватиметься Православна церква України

Про це повідомили у Волинській єпархії.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл та директорка геріатричного пансіонату Алла Гнатюк домовилися про співпрацю.

Такий документ дає можливість призначеному душпастиреві духовно опікуватися мешканцями пансіонату, проводити спільні заходи та богослужіння.

 

 Наразі капеланом геріатричного будинку є протоієрей Назар Бабій. Він як голова відділу з питань здоров’я та пастирської опіки медичних закладів Управління єпархії розповів про важливість такої співпраці.

«Вже незабаром у нашій богословській академії стартує спеціальний курс для священників, які працюють саме у таких закладах, а також у лікарнях. Після проходження навчання душпастирі зможуть працювати там офіційно», – поділився о. Назар.

За словами панотця, ще в березні з ініціативи підопічних геріатричного пансіонату було проведено голосування. Оскільки до весни мешканцями цього закладу опікувалися представники московитського патріархату. Люди ж виявили бажання, аби духівником у них був священник саме Православної Церкви України і богослужіння проводили українською мовою. За це проголосували майже одноголосно.

Відтоді протоієрей Назар Бабій приходить сюди щовівторка. У закладі проводяться богослужіння та бесіди. «Люди щоразу зустрічають мене. Кажуть, що завжди чекають вівторка. Ми молимося разом, багато спілкуємося», – розповідає священник. За його словами, багато мешканців пансіонату не мають рідних, або ж ті живуть далеко. Тому для них важливі такі духовні розмови, спілкування. «Коли до них підходиш, вони радіють, наче маленькі діти. А ще дуже тішаться, що я усіх їх пам’ятаю і називаю по імені. Ці люди понад усе хочуть духовної уваги», – додав представник Управління єпархії.

Отець Назар переконаний, що така співпраця консисторії та пансіонату є кроком до спільної побудови взаєморозуміння спільноти, що дасть змогу ще більше підтримувати вірян у цьому закладі, інформують в єпархії.

Реклама Google

Telegram Channel