Курси НБУ $ 41.23 € 44.65
Окупанти, ймовірно, відрізали українському полоненому голову та кінцівки

Нічого людського в російських окупантів нема.

Фото із сайту reuters.com.

Окупанти, ймовірно, відрізали українському полоненому голову та кінцівки

Розповсюджуючи подібні фото та відео соціальними мережами й вчиняючи такі дії, росія хоче залякати українців: як цивільних, так і військових

Омбудсмен Дмитро Лубінець терміново звернувся до Міжнародного комітету Червоного Хреста та ООН, а також українських правоохоронних органів через появу в мережі фото, ймовірно, зі скаліченим і вбитим окупантами українським полоненим.

«У мережі з’явилося фото, ймовірно, із тілом українського полоненого, якому росіяни відрізали голову та кінцівки, – про це Дмитро Лубінець написав на своїй сторінці в Telegram. – Це не просто порушення Женевської конвенції про поводження з військовополоненими, це поведінка нелюдів! Зазначу, що відповідно до норм міжнародного гуманітарного права, жодного військовополоненого не можна піддавати фізичному каліченню, насиллю чи вбивству».

Лубінець терміново звернувся до МКЧХ та ООН, аби вони зафіксували чергове порушення прав людини зі сторони країни-терориста, а також до українських правоохоронних органів, щоб вони перевірили особу вбитого полоненого та факт цього злочину.

Омбудсмен нагадав, що військовополонені перебувають у руках ворожої держави, і саме вона відповідає за поводження з ними, тобто відповідальність за вбивство та каліцтво лежить не тільки на російських солдатах, але на самій рф

Він також висловив думку, що, розповсюджуючи подібні фото та відео соціальними мережами й вчиняючи такі дії, росія хоче залякати українців: як цивільних, так і військових.

Читайте також: На Волині чергове заворушення через дії працівників ТЦК.

Реклама Google

Telegram Channel