Курси НБУ $ 41.23 € 44.65
На Волині членам злочинної групи, які здійснювали контрабанду цигарок, повідомили про підозру (Фото)

Триває слідство.

Фото: прокуратура Волині.

На Волині членам злочинної групи, які здійснювали контрабанду цигарок, повідомили про підозру (Фото)

За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури п'ятьом громадянам повідомлено про підозру у вчиненні в складі організованої групи закінченого замаху на контрабанду підакцизних товарів у значному розмірі, а також незаконного зберігання та транспортування підакцизних товарів з метою збуту (ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 201-4, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 204 КК України)

За даними слідства, троє волинян та двоє жителів Кривого Рогу налагодили незаконний канал увезення тютюнових виробів у країни Євросоюзу.

З січня по квітень 2024 року вони придбавали цигарки, звозили їх у гаражне приміщення у Нововолинську, де ховали в спеціально пристосовані тайники у кузовах вантажних автомобілів, а згодом – переміщували через державний кордон України з приховуванням від митного контролю.

Під час санкціонованого судом обшуку автомобіля в міжнародному пункті пропуску «Краківець» 17 квітня 2024 року правоохоронці вилучили  11,5 тис пачок тютюнових виробів вартістю понад 1,1 млн грн та сам транспортний засіб.

Згодом виявлено та вилучено ще один автомобіль, в якому знаходилося понад 10,5 тис. пачок тютюнових виробів вартістю понад 650 тисяч гривень.

Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

На вилучені товарно-матеріальні цінності, а також на три транспортні засоби фігурантів провадження і належну одному з них земельну ділянку, накладено арешт.

Досудове розслідування: ТУ БЕБ у Волинській області за оперативного супроводу УСБУ в області.

Пресслужба обласної прокуратури

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Волинянина, обвинуваченого у зґвалтуванні неповнолітньої, судитимуть ще і за втечу з-під варти.

Реклама Google

Telegram Channel