Курси НБУ $ 41.20 € 45.15
На Ковельщині відбувся VI фестиваль, присвячений творчості Лесі Українки

Гості свята мали нагоду побувати у музеї «Лісова пісня», поблукати прадавнім лісом, побачити Лесин дуб.

Фото: Фейсбук.

На Ковельщині відбувся VI фестиваль, присвячений творчості Лесі Українки

«На гостини до Лесі» – так називається уже традиційний щорічний ентофестиваль, який має благодійну мету

На гостей чекав літературний екскурс «Колодяжне – то власне дома», потому дійство тривало в урочищі Нечимне, де відбулася оглядова екскурсія «Стежками Лесі Українки»

Про це інформує Волинська обласна рада.

Гості свята мали нагоду побувати у музеї «Лісова пісня», поблукати прадавнім лісом, побачити Лесин дуб, місце, де стояла хатина дядька Лева і озеро, яке, на жаль, уже заросло очеретом, але колись поетеса побачила його таким, як описала у драмі-феєрії «Лісова пісня».

До театралізованого дійства доєдналися перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук та гості із Польщі – президент Товариства приятелів дітей Сілезького регіонального відділення Республіки Польща Ян Вєсьолек та волонтер Адам Кубала.

«Лесю Українку надихала Волинь, її краса і загадковість. А ще її надихали люди – сильні, згуртовані, вільні. Саме завдяки таким людям ми вчергове можемо пошанувати нашу землячку та насолодитись її творчістю. Завдяки таким людям ми можемо вільно спілкуватись рідною мовою та вивчати рідне слово. І нині наша мета – допомогти їм. Тому закликаю усіх долучатись до збору для ЗСУ та зібрати кошти на необхідне для наших воїнів. Адже саме завдяки їхньому щоденному подвигу ми тут», – зазначив Юрій Поліщук.

Підтримати військових гості свята могли під час благодійного ярмарку «Разом до Перемоги», де могли придбати різноманітні смаколики та сувеніри. Під час фестивалю старостинські округи Колодяжненської громади презентували глядачам традиції, звичаї, предмети побуту, одяг, народні частування, пісенну творчість своїх територій. А на лісовій сцені відіграли благодійну літературно-мистецьку композицію «До тебе, Україно, моя бездольная мати», під час якої виступили самодіяльні народні колективи із різних куточків Волині, Рівненщини та Львівщини, а також місцеві аматори.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Діти волинських прикордонників вирушили на відпочинок до Болгарії.

Реклама Google

Telegram Channel