Курси НБУ $ 41.20 € 45.15
Рев мотоциклів викликає тривогу: у громаді на Волині порушили питання руху мототранспорту

Ми продумаємо алгоритм затримання транспорту без глушників і обов’язково будемо застосовувати його на практиці.

Фото: Фейсбук.

Рев мотоциклів викликає тривогу: у громаді на Волині порушили питання руху мототранспорту

Неповнолітніх мотоциклістів і їх батьків поінформували про заборону в Шацькій громаді руху мототранспорту без глушників

2 серпня Богдан Тимошук, секретар Шацької селищної ради, Андрій Лайтар, начальник сектору поліцейської діяльності №2 (сел. Шацьк) Ковельського РУП ГУНП України у Волинській області, зустрілися і поспілкувалися з батьками неповнолітніх мотоциклістів і самими водіями, які проживають на території Шацької громади.

Про це інформує Шацька селищна рада.

Тема діалогу – безконтрольний рух мотоциклів без глушників, якими кермують підлітки, що зазвичай не мають посвідчень водія. Такі кермувальники часто перевищують швидкість, порушують правила дорожнього руху, спричиняючи дорожні аварії.

«Я отримую багато скарг від мешканців громади на надто гучний рух мототранспорту, який лякає дітей, дорослих, військовослужбовців, внутрішньо переміщених осіб. Рев мотоциклів нагадує їм звук «шахедів» і викликає тривогу, змушує нервуватися. Тому, поки в країні війна, ми маємо припинити керування транспортом без глушників. В Шацькій селищній раді це питання розглядалося на засіданні комісії ТЕБ та НС, згодом виконавчий комітет селищної ради прийняв рішення про заборону з 2 серпня 2024 року до закінчення дії воєнного стану руху на території громади транспортних засобів без глушників»,– зазначив Богдан Тимошук.

Віктор Плейтух, староста Світязького округу, повідомив, що в населених пунктах округу від голосного звуку мотоциклів потерпають і місцеві мешканці, і відпочивальники, і військовослужбовці. Особливо гостро реагують на рев мототранспорту люди, які чули, як насправді гудуть «шахеди». Для них це страх, небезпека, звук тривоги. Для неповнолітніх, які їздять із шаленою швидкістю, такий рух – це ризик травмувати себе та оточуючих.

Андрій Лайтар поспілкувався з присутніми на нараді мотоциклістами, наголосивши, що кермувати транспортом вони можуть лише після отримання водійських прав.

«Ми продумаємо алгоритм затримання транспорту без глушників і обов’язково будемо застосовувати його на практиці. Надіємося, що ви нас почуєте, донесете почуту інформацію до друзів, знайомих і уникнете неприємних для вас ситуацій, віднайшовши способи зниження шумового діапазону роботи ваших мотоциклів», – звернувся до юних водіїв Андрій Вадимович.

Рішення виконавчого комітету від 2 серпня 2024 року № 73 «Про обмеження у русі деяких транспортних засобів на території Шацької селищної територіальної громади» передбачає заборону з 2 серпня 2024 року до припинення дії на території України особливого періоду – воєнного стану на території Шацької селищної територіальної громади рух транспортних засобів, що використовують у своїй конструкції систему випуску відпрацьованих газів «прямотік», інші вихлопні системи, де відсутній шумопоглинач.

Рішення є обов’язковим для виконання і стане підставою для правоохоронців для вжиття заходів до порушників, притягнення їх до відповідальності та затримання транспортних засобів.

Якщо юні мотоциклісти хочуть на повну використовувати можливості свого транспорту, маневрувати, вчитися долати перешкоди, влаштовувати перегони, Шацька селищна рада готова допомогти створити в громаді майданчик для мотокросу.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині внаслідок ДТП водій опинився в пастці.

Реклама Google

Telegram Channel