Курси НБУ $ 41.20 € 45.15
У місті на Волині провели пізнавальну зустріч про видатну українську письменницю

Під час благодійної зустрічі говорили про Кобилянську та пили компот за її рецептом.

Фото: Фейсбук.

У місті на Волині провели пізнавальну зустріч про видатну українську письменницю

4 серпня на Валах городища зібралось близько чотирьох десятків володимирчанок, було і кілька чоловіків, які прийшли, аби дізнатись цікаві факти про життя та творчість Ольги Кобилянської

Напередодні історико-культурний заповідник «Стародавній Володимир» оголосив про проведення у рамках проєкту «Серпень із заповідником» заходу «Мімоза з фіалковим ароматом: ідеали та цінності Ольги Кобилянської». Тож, як і закликали організатори, більшість жінок завітали на зустріч у сукнях – на честь любові письменниці до вишуканого вбрання.

Про це інформує Володимирська міська рада.

Понад годину провели у колі небайдужих до літератури та мистецтва землячок, знайомлячись із різноманітними фактами біографії непересічної жінки, емансипантки, яка усім своїм єством прагнула до рівних із чоловіками прав, водночас не відкидаючи важливості особливої жіночої риси – чуттєвості.

У формі запитань та відповідей ведуча заходу наукова співробітниця заповідника Орися Вознюк та лекторка Ганна Савюк поступово розкрили найпотаємніші цікавинки з життя однієї з найважливіших постатей раннього модернізму в українській літературі, авторки повістей «Царівна», «Людина», «Земля», пояснили, під чиїм впливом німецько- та румунськомовна Ольга Кобилянська розпочала писати українською, розповіли про її стосунки з родиною, з чоловіками та жінками тощо.

Володимирчанка Ганна Савюк, яка нині проживає у Києві та викладає у приватній «Ліко-школі», зуміла захопити своєю розповіддю кожну слухачку, тож, поза сумнівом, багато хто найближчим часом візьметься до читання згаданих на зустрічі творів. До всього, Ганна запропонувала присутнім кольорові роздруківки з тематичними порадами щодо творів Кобилянської, також – перелічила окремі сучасні літературні розвідки про життя українських письменників та їхню творчість, які кожному любителю книжок варто було б прочитати.

Під час теплої і атмосферної зустрічі не тільки говорили про Кобилянську та пили компот за її рецептом. Символічною платою за вхід були невеличкі донати на підтримку Збройних Сил України – зібрали чотири тисячі гривень, які уже відправлено володимирчанці Наталії Тарковській на ремонт авто для підрозділу, у якому вона нині проходить службу.

А вже цього четверга о 17.00 відбудеться наступна зустріч на Валах, де Ганна Савюк відкриє усім зовсім нового Тараса Шевченка. 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Ковельщині відбувся VI фестиваль, присвячений творчості Лесі Українки.

Реклама Google

Telegram Channel