Курси НБУ $ 41.20 € 45.15
Керівника ТЦК та його підлеглих підозрюють у викрадені та побитті людей

Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Волинь-нова

Керівника ТЦК та його підлеглих підозрюють у викрадені та побитті людей

До злочинної групи входив також колишній начальник ТЦК Борщева, що на Тернопільщині, який наразі працює в міській раді

Керівника Борщівського районного центру комплектування Андрія Ставрука, якого раніше затримали за вимагання хабарів за уникнення мобілізації, зараз підозрюють також у викрадені та побитті людей і вимаганні грошей за їх звільнення. Аналогічні підозри також отримали ще троє його підлеглих та колишній начальник військкомату, теперішній працівник Борщівської міськради Сергій Ткач.
Поліцейські встановили, що працівники ТЦК незаконно утримували, залякували мобілізацією та побили батька чотирьох неповнолітніх дітей. Відпустили чоловіка лише після того, як його родичі принесли їм викуп у 30 тисяч гривень. Тернопільський міськрайонний суд 2 серпня обрав чотирьом учасникам злочинної групи суд запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави. Для ще одного – тримання під вартою з правом внесення застави.

П’ятеро підозрюваних чітко розподілили між собою ролі, налагодивши корупційні схеми уникнення мобілізації. Військовослужбовці вимагали гроші навіть з тих, хто має законні підстави для звільнення від війська. За даними поліції в місяць вони заробляли до 150 тисяч доларів. Під час розслідування правоохоронці з’ясували, що від рук злочинної групи постраждали щонайменше 6 чоловіків. Однак, не виключають, що таких може бути набагато більше.

Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі. У Тернопільському обласному ТЦК СП зазначили, що всіляко сприятимуть і допомагатимуть поліцейським викривати працівників, які дискредитують звання військових.

Реклама Google

Telegram Channel