Курси НБУ $ 41.04 € 44.79
На Волині та Рівненщині рахують дику птицю: тенденція до збільшення

Потепління клімату сприяє збільшенню кількості пернатої дичини.

Волинь-нова

На Волині та Рівненщині рахують дику птицю: тенденція до збільшення

Тривають щорічні обліки пернатої мисливської дичини за участю фахівців Північно-Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства

Дичина вже вивелася і «стала на крило». Найкраще рахувати птахів у ранішні та вечірні часи, коли пернаті в пошуках харчів виходять зі своїх місць відпочинку та сховищ на більш відкриті місця. Фахівці-обліковці по кожному виду дичини застосовують певну методу виявлення і підрахунку середньої чисельності того чи іншого виду пернатих, інформує Державне агентство лісових ресурсів України.

Попередні обстеження польових та водно-болотних угідь користувачами мисливських угідь показують, що в північно-західному регіоні - на Волині та Рівненщині, збільшується кількість диких качок на всіх водоймах.

Крижень (качка) став виводитись навіть на таких ріках як Стир, Случ, Горинь, де останні 30 років масово не гніздився.

 

 На окремих водоймах Поліського краю побільшало диких гусей.

Також фахівці зафіксували збільшення кількості голуба-горлиці, який в порівнянні з голубом-вяхерем був дуже малочисельним попередні десять років.

Таку тенденцію до збільшення пернатої дичини на території Волинської та Рівненської областей можна пояснити загальним потеплінням клімату та військовими діями на Сході та Півдні України, через що птахи змушені мігрувати на більш спокійні території.

Реклама Google

Telegram Channel