Курси НБУ $ 41.04 € 44.79
У місті на Волині громадська організація організує творчу майстерню для підлітків та молоді з інвалідністю

Вихованцями громадської організації є 18 хлопців та дівчат з різними захворюваннями неврологічного профілю. 

Фото: БУГ.

У місті на Волині громадська організація організує творчу майстерню для підлітків та молоді з інвалідністю

ГО «Берег надії» вже 13 років функціонує у Володимирській громаді

Тут щотижня займаються підлітки та молодь з інвалідністю різними розвитковими заняттями.

Про це інформує видання Буг.

Молодь навчається соціально-побутовому орієнтуванню, займається ЛФК, вчиться готувати, виготовляє свічки, грає у різноманітні ігри, вчиться взаємодіяти один з одним, дружить.

На сьогодні, вихованцями громадської організації є 18 хлопців та дівчат з різними захворюваннями неврологічного профілю. 

Наприкінці минулого року батьки вихованців організації написали проект та надіслали його на конкурс від Фонду Абіліс. Фонд підтримав їхню заявку, і вже з першого серпня в організації буде реалізовуватися проєкт «Творча майстерня для підлітків та молоді з інвалідністю». 

«Ми вирішили зробити творчу майстерню де наші діти зможуть займатися арт-терапією з послідуючим виготовлення футболок та шоперів з авторськими малюнками. А ще вони будуть вчитися фотографувати, друкувати на тканині, і навіть бути моделями на фотосесії. До роботи в проєкті також буде залучений психолог, який буде працювати з кожним з учасників проєкту. 

Ми хочемо реалізувати цей проєкт, бо запуск роботи майстерні дозволить вивести діяльність організації на інший рівень. На сьогодні всю роботу в організації, на волонтерських засадах, виконують батьки та студенти-волонтери, а проєкт, нехай і на короткий період, але дозволить залучити професійних спеціалістів, дати їм зарплату.

Це суттєво підвищить якість занять, позитивно вплине на рівень розвитку учасників проєкту. Вони отримають нові, цінні знання та навички, батьки побачать зони для росту своїх дітей. Облаштована матеріально-технічна база майстерні та отриманий досвід відкриють нам перспективу продовження роботи та розвитку майстерні і по завершенню проєкту». – розповідає Ольга Мартинюк.

Також проєкт передбачає переймання досвіду в майстернях Львівського Навчально-Реабілітаційного Центру Джерело.

До проєкту можуть доєднатися і підлітки чи молоді люди з інвалідністю громади які не є вихованцями організації, для цього просто зателефонуйте за номером +380630396814.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Луцьку відкрили зелений громадський простір для молоді (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel