Курси НБУ $ 41.04 € 44.79
Волинянин, який продавав на ринку рибу невідомого походження, заплатить штраф

Риба, яка продається на стихійних ринках без документів може загрожувати здоров’ю громадян.

Фото: Фейсбук.

Волинянин, який продавав на ринку рибу невідомого походження, заплатить штраф

Працівники Волинського рибоохоронного патруля спільно з фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області та поліції провели спільні заходи в частині фіксації порушень в місцях продажу водних біоресурсів

Так, впродовж минулого тижня здійснено обстеження на ринках області, а саме: Луцька, Ковеля, Нововолинська, Володимира, Маневич, щодо законності вилучення з природного середовища, дотримання порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного світу.

Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

4 серпня на центральному ринку м.Нововолинськ виявлено громадянина, який здійснював продаж водних біоресурсів (сом кларієвий вагою 9,8 кг) без документів, які підтверджують законність вилучення з природного середовища, факту купівлі, які видаються в установленому порядку (товаротранспортна накладна). На порушника складено адміністративний протокол за ст.88-1 ч.1 КУпАП.

Також спільно з начальниками Камінь-Каширського та Ковельського районних управлінь ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області проведено наради з питань взаємодії та спільних дій щодо забезпечення контролю при реалізації суб’єктами господарювання риби та рибопродуктів на ринках області.

Природоохоронці закликають бути пильними та не купувати рибу, яка продається на стихійних ринках без відповідних документів, невідомого походження та невстановленої якості та може загрожувати здоров’ю громадян.

Довідкова інформація:

Стаття 88-1 КУАП визначає, що порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1700 грн з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Волинянин наловив риби на понад 23 тисячі гривень.

Реклама Google

Telegram Channel