Курси НБУ $ 41.04 € 44.79
Пік відпусток: волинські митники нагадали правила перевезення продуктів харчування

З метою уникнення затримок під час перевірок на суміжній стороні туристам нагадують про обмеження при ввезенні продуктів.

Фото: Ілюстративне.Фейсбук.

Пік відпусток: волинські митники нагадали правила перевезення продуктів харчування

Відпочинковий сезон нині – на піку своєї активності. Тож митники рекомендують планувати свій багаж заздалегідь, аби не марнувати часу та нервів у пункті пропуску

У зоні діяльності Волинської митниці у липні порівняно з червнем кількість пасажирів, що перетинали кордон, збільшилась на 46 тисяч осіб.

Про це повідомила Волинська митниця.

З метою уникнення затримок під час перевірок на суміжній стороні туристам нагадують про обмеження при ввезенні продуктів тваринного та рослинного походження для особистого користування на територію Євросоюзу (в тому числі до Польщі).

Через ризик занесення інфекційних хвороб імпорт деяких продуктів на територію Європейського Союзу підпадає під суворий режим. Усі продукти, які не відповідають вимогам, підлягають офіційній утилізації. Неповідомлення туристом про такі товари може призвести до штрафу або навіть кримінальної відповідальності.

Категорично НЕ МОЖНА ввозити до ЄС:

- м’ясо, молоко та продукти з них, в тому числі ковбаси, сири, сало, йогурти, консерви, масло і так далі. Винятки із правил - сухе дитяче молоко, дитяча суміш та спеціальне харчування або спеціальний корм для тварин, необхідні з міркувань здоров’я людей чи тварин, які перетинають кордон. При цьому вага продукту не повинна перевищувати 2 кг на особу, фірмовий продукт не потрібно охолоджувати перед відкриттям, він упакований виробником і його упаковка не пошкоджена.

- дуже суворо регламентується ввезення саджанців, зрізаних чи засушених рослин, насіння та інших товарів рослинного походження. Популярна в українців картопля з міркувань безпеки розглядається як насіння. Ввозити її в Польщу заборонено в будь-яких обсягах. Щодо інших фруктів чи овочів - для особистого споживання допускається ввозити не більше 2 кг на особу.

Також дозволено ввозити на територію ЄС для особистого споживання невеликі партії рибних продуктів (включаючи свіжу, сушену, варену, солону або копчену рибу та певних молюсків, таких як креветки, омари, мідії та устриці), лише якщо свіжа риба потрошена, а загальна вага рибної продукції не перевищує 20 кг на особу або 1 рибину, якщо її вага більша 20 кг. Ікру осетрових без спеціального дозволу можна ввезти до 125 гр на особу.

Продукти, не включені до суворих обмежень:

  • хліб, тістечка, печиво, шоколад і кондитерські вироби (включаючи солодощі), не змішані з м’ясними чи молочними продуктами та не начинені ними,
  • харчові добавки в упаковці для кінцевого споживача,
  • екстракти і концентрати з м'яса,
  • оливки, фаршировані рибою,
  • макарони та локшина, не змішані з м’ясними продуктами та не начинені ними,
  • супові бульйони та ароматизатори в упаковці для кінцевого споживача,
  • будь-які інші харчові продукти, що не містять свіже або оброблене м’ясо або молочні продукти, які містять менше 50% оброблених яєчних або рибних продуктів,
  • мед.

Їх можна ввозити для особистого споживання на території ЄС в непошкодженій упаковці фірмового виробника, якщо їх загальна кількість не перевищує 2 кг на особу.

Також митники звертають увагу, що існують окремі правила для Гренландії, Ісландії та Фарерських островів і вироблених у них продуктів, а на продукти, що містять алкоголь, встановлено додаткові обмеження. 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Науковці луцького університету дослідили біорізноманіття місцевої річки.

Реклама Google

Telegram Channel