Курси НБУ $ 41.04 € 44.79
Ковель попрощався із бойовим медиком Віталієм Кухарчуком

Вічна пам'ять Герою.

Фото із сторінки Ігоря Чайки у Facebook.

Ковель попрощався із бойовим медиком Віталієм Кухарчуком

Він пішов на фронт у перші дні повномасштабного вторгнення

Про це повідомив міський голова Ігор Чайка.

«Вкотре нас згуртувала біда. Сьогодні віддали останню шану і провели до місця вічного спочинку нашого Героя – добровольця, бойового медика, молодшого сержанта Віталія Анатолійовича КУХАРЧУКА.

Ще один наш земляк повернувся додому на щиті. Полеглим, але непереможеним.

Тепер йому назавжди 44.

 

 Віталій Кухарчук народився 24 липня 1980-го у Ковелі. До 10 класу вчився у Маріуполі, а потім повернувся у рідне місто та закінчив гімназію імені Олени Пчілки. Навчався у Рожищенському фаховому коледжі Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій. Віталій любив свою роботу: коли тварину потрібно було прооперувати – він кидав усе, щоб врятувати, допомогти...

Ця риса – прийти на допомогу ближньому стала визначальною і для Віталія Кухарчука – воїна.

Добровільно, за покликом серця і з великої любові до України, своєї родини та нашого міста він пішов до військкомату у перші дні повномасштабного вторгнення росії, хоч не мав досвіду військової служби. І вже в лютому 2022 року був мобілізований.

 

 Після коротких навчальних курсів у Києві потрапив на службу в нашу 100-ту волинську бригаду ТРО, де і пройшов свій доблесний шлях бойового медика.

Не раз рятував життя побратимам, але свого вберегти, на жаль, не зміг. Хоч щоразу і запевняв маму: «Я — медик. А медиків не вбивають... ».

Смертельне поранення Віталій Кухарчук отримав 2 серпня під час мінометного обстрілу на Донеччині, неподалік Торецька.

Він до останнього подиху був відданий військовій присязі, мужньо боронив Україну та загинув як Герой у бою за її свободу та незалежність.

 

 Так і не встиг створити власну сім’ю. Але всі ми – як одна велика родина попрощалися з ним як із Героєм.

У мирному житті Віталій дуже любив ходити в гори. Побував на Говерлі, обійшов із друзями багато інших вершин українських Карпат.

Але свою найвищу вершину підкорив на війні: загинув смертю хоробрих, піднявшись до небес, де доєднався до небесного воїнства наших Героїв-Захисників...

Щирі співчуття родині Віталія Кухарчука – батькам, братові Андрію, який пройшов АТО і далі захищає Україну, сестрі Олі, всім, хто знав і любив нашого Героя!

Вічна пам'ять і слава!», - йдеться у дописі Ігоря Чайки.

 

 

 

 

Telegram Channel