Курси НБУ $ 41.04 € 44.79
У Торецьку досі живуть люди

Попри те, що місто на 70% зруйноване, там досі живе 3 тисячі людей.

Волинь-нова

У Торецьку досі живуть люди

Майже щодня у Торецьку та громаді є поранені або загиблі цивільні Минулої доби з Торецька евакуювали понад 10 людей

Про це розповів начальник відділу комунікацій Нацполіції у Донецькій області Павло Дяченко, інформує ВЗ.

«Дуже важко евакуйовувати, тому що ворог постійно обстрілює, завдає ударів керованими авіабомбами, артилерією. Тобто росіяни взагалі не припиняють завдавати ударів по всіх населених пунктах прифронтової території, до якої входить і Торецьк. Але намагаємось не полишати людей, проводити евакуаційні заходи. Наголошуємо на тому, що потрібно робити це дуже швидко через обстріли, ворожі FPV-дрони», — розповів Дяченко.

Він додав, що людей намагаються евакуювати навіть з тих зон у місці, куди не можна доїхати. Але фізично неможливо здійснювати евакуацію там, де йдуть стрілецькі бої.

Спікер зазначає, що орієнтовано у Торецьку лишилося 3 тисячі людей. Але вже фіксували випадки, коли люди поверталися після евакуації. Утім, у місті офіційно вже немає дітей.

Дяченко також сказав, що переважно мешканці, яких евакуюють з Торецька — це літні люди. Вони наважуються на евакуацію вже у критичних ситуаціях.

«А так працюємо по всіх напрямках, повністю по території Донецької області. Евакуаційні загони „Білий Янгол« проводять постійну евакуацію: це й родини з дітьми, й літні люди, й люди з інвалідністю», — підкреслює спікер.

Окрім того, Павло Дяченко каже, що в Торецькій громаді майже кожного дня є інформація про поранених або загиблих. Всі ці випадки документують слідчі оперативні групи.

Реклама Google

Telegram Channel