Курси НБУ $ 41.04 € 44.79
Україна наступає на Курську область: що  відомо

Смерть ворогам!

Фото Главком.

Україна наступає на Курську область: що відомо

У російському прикордонні на Курщині йдуть бої

У соцмережах з'явилися фото знищеної техніки окупантів під час боїв у Курській області. Про це повідомляють російські ЗМІ, пише «Главком».

Згідно зі знімками, серед знищеного: два танки Т-62М, два КАМАЗи та вертоліт Ка-52 (на фото).

 

 Міноборони РФ визнало згодом, що збройні сутички на території Курської області тривають з 8-ї ранку. За версією Міноборони РФ, до кордону начебто підійшли 300 бійців 22-ї механізованої бригади ЗСУ і за підтримки 11 танків і понад 20 бронемашин атакували прикордонні частини РФ у Миколаєво-Дар'їному та Олешні. У бій вступили прикордонні війська ФСБ Росії та авіація. Також вороже Міноборони заявило, що нібито перекидає резерви на Курщину.

Також повідомлялося, що нібито ЗСУ влаштували «серйозну артпідготовку» та планують «наростити тиск», атакуючи на напрямках Миколаєво-Дар'їно – Дар'їне та Суджа-Гоголівка.

 

 За повідомленнями українських телеграм-каналів, в полон нашим воїнам здалось до сотні рашистів. Українці залучають важку техніку та додаткові резерви, щоб розширити зону контролю. За непідтвердженою інформацією, Україна контролює кілька сіл поблизу міста Суджа.

Довідково. Суджа – населений пункт, де історично домінувало українське етнічне населення, це було сотенне місто  Сумського козачого полку. З грудня 2018 року по січень 1919-ого Суджа була фактично столицею Радянської України, адже там перебував її уряд.

Реклама Google

 

Telegram Channel