Курси НБУ $ 41.04 € 44.79
У Немирі на Волині поліцейські влаштували «війну» порушникам закону

У деяких господинь пироги будуть без маку...

Фото із сайту npu.gov.ua.

У Немирі на Волині поліцейські влаштували «війну» порушникам закону

У Луцькому районі виявлено незаконні посіви маку

Попри постійні застереження працівників відділу поліцейської діяльності не вирощувати заборонені законом рослини, окремі хазяї діють непомірковано.

Цими днями поліцейські виявили більше 200 маківок на городі господині в селі Немир Рожищенської територіальної громади.

Будуть пироги без маку й у пенсіонерки з Рожища, котра виростила на своїй присадибній ділянці 20 макових рослин.

Працівники відділу поліцейської діяльності №1 (м. Рожище) Луцького районного управління поліції ГУНП України у Волинській області з’ясують деталі і знову закликають знищити незаконні посіви, разом з якими у їх власників «виросли» проблеми.

Незаконне вирощування маку, тягне за собою відповідальність!

1. Нагадаємо, що незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель,-караються штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

2. Незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель особою, яка була засуджена за цією статтею чи яка раніше вчинила один із злочинів, передбачених статтями 307, 309, 311, 317 цього Кодексу, або вчинені за попередньою змовою групою осіб з метою збуту, а також незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель у кількості п'ятисот і більше рослин,-караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Леся ВЛАШИНЕЦЬ.

Читайте також: На Волині селяни незаконно торгувала цигарками.

Реклама Google

Telegram Channel