Курси НБУ $ 41.04 € 44.79
Ще одна країна з Африки розриває дипломатичні відносини з Україною

В армії путіна побільшає темношкірих вояків?

Фото із сайту uk.wikipedia.org.

Ще одна країна з Африки розриває дипломатичні відносини з Україною

Агенти путіна вміло роблять свою справу

Нігер слідом за Малі заявив, що розриває дипломатичні відносини з Україною. 

Як повідомляє Міжнародне французьке радіо RFI, з відповідною заявою на телебаченні виступив речник уряду Амаду Абдраман. У Нігері попередили, що рішення про припинення відносин вступає у силу негайно. 

«Нігер передає це питання до Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй з метою винесення рішення щодо української агресії», – заявив Абдраман.

Україну звинуватили у підтримці тероризму.

До речі

Нігер визнав незалежність України 1 жовтня 1999 року, того ж дня країни встановили дипломатичні відносини. Інтереси громадян України в Республіці Нігер захищає Посольство України в Марокко. Повалений внаслідок перевороту 2023 року президент Нігеру Мохамед Базум вважався союзником Заходу та України.

Реклама Google

Днями в Малі оголосили, що розривають дипвідносини з Україною через нібито підтримку тероризму в Африці, Сахелі та Малі. В опублікованій заяві повторювалися нарративи російської пропаганди про «злочинну та неонацистську владу», яка є «союзником міжнародного тероризму».

У Міністерстві закордонних справ назвали це рішення недалекоглядним та поспішним, зазначивши, що Малі не надали доказів причетності України до розгрому бійців російської приватної військової компанії «Вагнер».

У МЗС України підкреслили, що Україна беззастережно дотримується норм міжнародного права, непорушності суверенітету та територіальної цілісності інших країн.

Читайте також: Вулицю назвали на честь волинянина - найдовголітнішого політичного в’язня у світі.

Telegram Channel