Курси НБУ $ 41.04 € 44.79
Громада на Волині матиме можливість підключитися до луцьких мереж водопостачання

Підписано договір про співробітництво територіальних громад.

Фото: facebook.com.

Громада на Волині матиме можливість підключитися до луцьких мереж водопостачання

Сьогодні міський голова Ігор Поліщук з Боратинським сільським головою Сергієм Яручиком підписав договір про співробітництво територіальних громад у формі реалізації спільного проєкту у сфері управління мережами централізованого водопостачання та централізованого водовідведення міста Луцька

Нещодавно було ухвалено рішення про мораторій на видачу технічних умов на підключення до водопостачання та водовідведення з інших громад. Луцьк постійно працює над модернізацією КП «Луцькводоканал» – оновленням обладнання, впровадженням нових технологій, проєктів з енергозбереження, щоб водопостачання було стабільним та покращувалась якість води. І все це потребує серйозного фінансового ресурсу.

Про це інформує міський голова.

«Ми мали тривалий час діалог з Боратинською громадою, адже вони мають намір каналізувати окремі села та здійснювати централізоване водопостачання. Тож домовились про підписання міжмуніципального договору про нашу співпрацю. Ми даємо можливість їм підключатись до наших мереж водопостачання та водовідведення. У свою чергу, вони інвестують кошти в наше обладнання, в підприємство «Луцькводоканал». Домовились про 30 мільйонів гривень, які будуть проінвестовані в найближчі п’ять років. 15 мільйонів гривень з цих коштів буде проінвестовано в наше підприємство в цьому році», – зазначив очільник.

Зі слів мера, це дасть можливість оновити місцеве обладнання, ще більш якіснішою зробити послугу та адаптувати весь процес водопостачання та водовідведення для надання можливості Боратинській громаді користуватись цими послугами.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Військовому з Луцька за допомогою 3D-друку провели унікальну операцію з реконструкції обличчя (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel