Курси НБУ $ 40.98 € 44.77
Абітурієнти з Покровської громади вступають у Донецький НТУ на Волині

У Луцьку виш працює на території одного з корпусів Луцького національного технічного університету.

Фото: Суспільне Луцьк.

Абітурієнти з Покровської громади вступають у Донецький НТУ на Волині

У Донецькому національному технічному університеті (ДНТУ) триває третя вступна кампанія на Волині

У квітні 2022-го університет переїхав з Покровська до Луцька.

Як розповів Суспільному заступник відповідального секретаря приймальної комісії Артем Мерзлікін, переважно серед абітурієнтів — жителі з Покровської громади. Але, збільшилась й кількість вступників з Волині.

Вступна кампанія в Донецькому національному технічному університеті розпочалася 1 липня.

«Вступники подають документи онлайн. Надають документ про попередню освіту з додатками, паспорт та код. Створюють електронний кабінет. Документи можна надіслати онлайн або можна прийти персонально», — розповіла фахівчиня приймальної комісії Галина Лисенко.

Наразі на бакалаврат у виш надійшло 653 заяви від студентів. Це — орієнтовно на 100 менше, ніж торік.

У Луцьку виш працює на території одного з корпусів Луцького національного технічного університету. Зі слів Артема Мерзлікіна, зараз ДНТУ змушений працювати в онлайн режимі, бо не має достатньо приміщень.

«Багато дітей, хто телефонує, а хто й приходить питають про офлайн режим. Я розумію, що діти хочуть навчатися в аудиторіях, з викладачами. На жаль, ми не в змозі надати зараз таку можливість. Тому в нас онлайн», — додав заступник відповідального секретаря приймальної комісії.

Одна із тих, хто вступає в релокований виш — Анастасія Коломоєць. Дівчина розповіла: вона родом з Покровської громади, до Луцька переїхала у 2022 році. Студентка планує вступатиме до магістратури. Здобувши економічну освіту, хоче опанувати спеціальність «Цивільна безпека».

«Зараз ситуація в Україні така, що потрібно буде відновлювати нашу рідну Донеччину. Країна потребує нових працівників, новий кадровий резерв. Тому не роздумуючи обрала цивільну безпеку. Я спробую і на бюджет вступити, і на контракт», — каже дівчина.

В Донецькому університеті є чотири факультети та інститут післядипломної освіти, 23 спеціальності. Наразі усі кафедри укомплектовані викладачами, сказав Артем Мерзлікін.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У волинських вишах триває вступ на бюджет 2024.

Реклама Google

Telegram Channel