Курси НБУ $ 40.98 € 44.77
Воїни ЗСУ зайшли у Курську область: що пишуть в рф

За різними даними пропагандистів, на територію Курської області зайшли один або два батальйони ЗСУ. 

Фото: скриншот із відео у соцмережах.

Воїни ЗСУ зайшли у Курську область: що пишуть в рф

Російські пропагандисти і так звані «воєнкори» заявляють, що українські сили, які увійшли в Курську область рф у ніч на 6 серпня, закріпилися в прикордонній зоні

Українська сторона події в Курській області наразі не коментувала.

Про це пише Українська правда.

Зокрема, телеграм-канали, близькі до Міноборони рф, повідомили, що підрозділи ЗСУ нібито зайняли села Ніколаєве-Дар'їно, Свердліково і Дар'їно в Суджанському районі Курської області (найдальше від кордону України розташовано Дар'їно - за чотири кілометри).

Також стверджується, що війська України намагалися взяти під свій контроль трасу Рильськ - Суджа.

Пропагандисти стверджують, що українські військові просунулися у напрямку до західного передмістя Суджі - Гончарівки (за 8 кілометрів від кордону), де, за непідтвердженими даними, тривають бої. Крім того, бої йдуть у прикордонному хуторі Олешня.

За іншими даними, українські військові перебувають у населених пунктах Дар'їне, Свердлікове, Гоголівка, Гончарівка, а в Олешні захисники України взяли під свій контроль російські опорні пункти.

Крім того, повідомляється, що українські бійці нібито ведуть дистанційне мінування траси Суджа-Білиця.

Так звані «воєнкори» стверджують, що ширина фронту в Курській області становить 10-11 кілометрів, а на вузькому фронті ЗСУ просунулися на 10 кілометрів на захід від Суджі. Телеграм-канал «Два майора» пише, що українські сили «не представляється можливим вибити із зайнятої території», а місто Суджа «фактично евакуйовано».

За різними даними пропагандистів, на територію Курської області зайшли один або два батальйони ЗСУ. 

Водночас 7 серпня Міноборони рф опублікувало заяву щодо ситуації в Курській області.

Російське міністерство заявляє, що просування українських сил вглиб території Росії не допущено: «Завдано поразки його (противника) резервам у районах населених пунктів Басівка, Журавка, Юнаківка, Біловоди, Кияниця, Корчаківка, Нова Січ, Павлівка, Городище Сумської області».

Крім того 7 серпня виконувач обов’язки губернатора Курської області РФ Олексій Смірнов заявив, що вночі доповів лідеру Кремля володимиру путіну про нібито атаку безпілотниками і ракетами російського регіона, а також повідомив, що з прикордонних територій вивозять людей.

На бої у Курську путін відреагував через добу. На засіданні зі своїм урядом 7 серпня він прокоментував начебто обстріл Курської області зі сторони України, назвав це «провокацією» та заявив, що проведе зустріч з силовиками щодо подій у регіоні.

За його словами, ведеться «невибіркова стрілянина» з різних видів зброї, у тому числі ракетна.

«Відразу ж після нашої наради у мене буде зустріч із керівниками силових відомств, міністерством оборони, генеральним штабом, ФСБ, маю на увазі прикордонний напрямок діяльності Федеральної служби безпеки, і заслухаю чергову доповідь колег з того, що відбувається в Курській області», - пообіцяв путін.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Волинські пожежники розповіли як ліквідовувати пожежі у прифронтовому місті Лиман та навколишніх селах.

Реклама Google

Telegram Channel