Курси НБУ $ 40.98 € 44.77
Колишнього військового з Волині не беруть на лікування, бо він комісований (Відео)

Забувати заборонено!

Фото: 12 канал.

Колишнього військового з Волині не беруть на лікування, бо він комісований (Відео)

Внаслідок мінометного обстрілу на Донеччині колишній військовий-стрілець третього механізованого батальйону Віктор Поліщук отримав відкритий перелом лівого стегна

Відтоді чоловік живе з нестерпним болем, який ще більше посилився після операції. Вже понад рік він шукає лікарів, які б взяли його на повторне обстеження та лікування. Але все даремно. Як з’ясувалося, не всі лікувальні заклади області готові допомогти, бо він – комісований. 

Про це йдеться в сюжеті 12 каналу.

Мама колишнього військового не стримує емоцій. З її слів, сину не допомагають знеболюючі. Він постійно відчуває біль. У чоловіка розвинувся цукровий діабет і ситуація стала просто катастрофічною.

Військовий шпиталь, де колись Віктору Поліщуку після поранення на передовій робили операцію по встановленню імплата, відмовив у лікуванні. Чоловіка визнали непридатним до несення військової служби і дали другу групу інвалідності. А комісованих там вже не лікують. 

Проблема ще й у тому, що транспортувати чоловіка на лікування від села до Луцька – справа непроста. Потрібно наймати автомобіль. 

«Ті, які вже пройшли цю війну і їх комісували – вони вже нікому не потрібні, про них забувають!» – говорить мама Віктора Поліщука.

Чоловік перебуває ще й у складному психологічному стані. Він хотів би повернутися до побратимів і бути потрібним країні, за яку віддав здоров'я.

«Вони його забрали на війну, вони його скалічили... Він ж не на дискотеці ногу травмував. І щоб на сьогоднішній час ніяка лікарня не прийняла його на лікування... навіть на те капання...» – у відчаї розповідає жінка.

Журналісти поцікавилися як комісованому військовому отримати лікування і яким бачать медики вихід із цієї біди.

«Так як стоїть питання про подальше лікування тактика така, що в першу чергу потрібно компенсувати цукровий діабет. Тобто його можна покласти в лікарню, якщо він звернеться, щоб компенсувати рівень цукрів. А вже в подальшому вирішувати питання щодо повторного оперативного втручання, яке він потребує. Можливо на нашому рівні, можливо потрібна буде допомога обласної лікарні чи іншого закладу охорони здоров'я області» –розповіла Олена Троян – медична директорка місцевого медзакладу.

Маршрут військового, який комісований за станом здоров'я до лікувального закладу можливий, якщо є направлення від сімейного лікаря, самозвернення на приймальне відділення, або ж хворого доставляє швидка допомога. Усі ці варіанти забезпечать вчасну і професійну медичну допомогу. В даний час є можливість госпіталізації і з місцями проблем немає.

Завдяки зверненню журналістів до медиків Віктора Поліщука будуть лікувати в одній із місцевих лікарень.

Нині екс-військовий після поранення отримав пожиттєву другу групу інвалідності. Його щомісячна пенсія від держави складає 10500 грн. Та найважливіше для нього і для родини, щоб йому і таким як він ,при потребі, у медзакладі завжди знаходили місце і допомагали чим можуть!

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Луцьку розпочав роботу інноваційний реабілітаційний центр для поранених військових (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel