Курси НБУ $ 40.98 € 44.77
Волинська волонтерка поділилась своєю мрією

Марта Татарина- Люлько ( крайня справа) з юними художницями.

Фото: facebook.com.

Волинська волонтерка поділилась своєю мрією

Марта Татарина-Люлько – депутатка Устилузькоі міської ради, яку добре знають і поважають за турботу про виборців і відповідальність не лише у рідних Рогожанах, а й сусідніх селах громади

Ця активна жінка також займається волонтерством.

Вона розпочала із збору продуктів для сухих борщів на фронт солдатам. Об'єднала дівчат-однодумців, які готують різноманітні страви, випічку, мазі, нерідко закуповуючи всі необхідні інгредієнти за власні кошти й відправляють усе це на передову нашим бійцям.

Тепер пані Марта додала ще один вид діяльності. Вона почала організовувати збір коштів для волонтера Олександра Мазурка, який довірив їй трофеї-тубуси, гільзи, ракету, щоб їх розмалювати і за донати залишити бажаючим як пам'ять про війну.

Для цієї справи ініціативна депутатка залучила місцевих художників досвідченого земляка Івана Федчука та юних мисткинь – Мар'яну Адамчук, Уляну Гіль та Оксану Кондратюк, які навчаються в художньому гуртку Устилузької музичноі школи імені Ігоря Стравінського та відвідують клуб «Юні читайлики» на чолі із директоркою Устилузької міської публічноі бібліотеки Мирославою Адамчук. Результат вийшов на славу!

Тепер запрошують усіх відвідати цю оригінальну виставку в бібліотеці, щоб помилуватися талановитими роботами наших художників, придбати іх, тим самим зробити внесок у скарбничку коштів для ЗСУ.

Спочатку розмальовані сувеніри планувати продавати на благодійну ярмарку на День громади, який має відбутися 18 серпня. Але їх вже почали купувати читачі бібліотеки.

Військові атрибути для перетворення їх в оригінальні експонати привезли також від волонтерів Віталія Клака та В'ячеслава Проскуненка. Діти, в тому числі з Зимнівськоі громади, охоче долучаються до їх розфарбовування, вони прагнуть допомагати ЗСУ.

 Пані Марта поділилася своїми новими планами: мріє зробити й випустити альбом і брошуру, де будуть вміщені імена земляків - всіх загиблих Героїв і тих, хто боронить незалежність нашої держави.

Алла ЛІСОВА

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Ковелі створюють новий мурал на честь видатної землячки.

Реклама Google

Telegram Channel