Курси НБУ $ 40.98 € 44.77
Коли почнуть штрафувати за неоновлення даних

Документ з додатка «Резерв+» прирівнюється до паперового документа і на нього можна посилатись, як на оригінал військово-облікового документа».

Фото ТСН.

Коли почнуть штрафувати за неоновлення даних

Штрафи будуть надходити військовозобовʼязаним після того, як ТЦК перевірять реєстр «Оберіг

Військовозобовʼязані громадяни, які порушили правила військового обліку, почнуть отримувати штрафи від ТЦК менш ніж за два місяці – наприкінці вересня.

Про це нардеп Олександр Федієнко розповів в ефірі «Еспресо».

«Раджу громадянам України виконувати вимоги чинного законодавства. У законодавстві чітко вказано, що протягом двох місяців потрібно було звернутись до ТЦК. Тому кожен військовозобовʼязаний громадянин України мав це зробити, а не чекати до останніх днів. Я розумію, що багато хто не хоче бути мобілізованим, але потрібно розуміти, що наша країна перебуває в стані війни. Зараз ніхто штрафи не буде відправляти додому. Штрафи почнуть надходити наприкінці вересня», – зазначив Федієнко.

Він пояснив, що штрафи будуть надходити військовозобовʼязаним після того, як ТЦК перевірять реєстр «Оберіг», до якого вносяться усі оновлені військово-облікові дані українців.

Нардеп наголосив, що чоловіків не штрафуватимуть за відсутність паперового військово-облікового документа, якщо вони мають його електронну версію у застосунку «Резерв+».

«Зараз штрафи накладають на тих військовозобов'язаних, які безпосередньо приходять до центру комплектування. Інша справа, коли громадянин приходив до ТЦК й стояв на обліку, оновив свої дані, але, на жаль, не мав при собі оригіналу військово-облікового документа. Якщо ТЦК виписує йому штраф, то варто нагадати, що документ з додатка «Резерв+» прирівнюється до паперового документа і на нього можна посилатись, як на оригінал документа», – додав Олександр Федієнко.

Реклама Google

Telegram Channel