Курси НБУ $ 40.98 € 44.77
Українські війська просунулися до 10 км углиб Курської області росії

Круто, козаки!

Фотоколаж із сайту informator.ua.

Українські війська просунулися до 10 км углиб Курської області росії

По це інформує Інститут вивчення війни (ISW)

Фахівці Інституту вивчення війни (ISW), проаналізувавши зібрані дані, підтверджують просування нібито українських військ до 10 кілометрів углиб російської Курської області.

Території рф, які контролює ЗСУ. Фото із сайту understandingwar.org.
Території рф, які контролює ЗСУ. Фото із сайту understandingwar.org.

 Реакція кремля на українські наступальні дії в Курській області досі була суперечливою, оскільки російські чиновники намагаються знайти баланс між представленням цих зусиль як помітної української ескалації та уникненням перебільшення її потенційних наслідків і ризиком внутрішнього невдоволення.

Окремі російські так звані воєнні блогери піддали різкій критиці російське військове командування за те, що воно не виявило підготовку до наступальних операцій України в Курській області або не запобігло їм.

Реклама Google

Як повідомляється, українські війська використовували FPV-безпілотник, щоб збити російський вертоліт Мі-28 над Курською областю, що свідчить про те, що українські війська продовжують успішно адаптувати свої можливості у сфері безпілотних літальних апаратів.

Деякі російські «військові» блогери піддали різкій критиці військове командування рф за те, що воно не виявило підготовку до наступальних операцій України в Курській області і не запобігло їм.

Начальник Головного управління військової розвідки (ГУР) України Кирило Буданов 7 серпня оцінив, що російський наступальний потенціал досягне кульмінації протягом півтора-двох місяців, що в цілому збігається з оцінкою ISW щодо поточного наступального потенціалу росії.

Читайте також: 18 раніше засуджених жінок вже беруть участь у бойових діях в лавах ЗСУ.

Telegram Channel