Курси НБУ $ 40.98 € 44.77
Чому у місті на Волині збирали ветеранів війни і їхніх діток

Повернення до цивільного життя буває непростим... Фото – Ветеран Хаб / Нововолинськ.

Фото – Ветеран Хаб / Нововолинськ.

Чому у місті на Волині збирали ветеранів війни і їхніх діток

У Нововолинську відбувся відкритий захід з елементами тренінгу, який провели практичні психологи та спеціалісти місцевого інклюзивно-ресурсного центру для ветеранів російсько-української війни з Нововолинської громади

Зустріч проходила на двох локаціях. У залі засідань міської ради психологи провели заняття з ветеранами та їхніми близькими.

Про це повідомив Ветеран Хаб / Нововолинськ.

«Говорили про психоедукацію. Пояснювали, що відбувається в перший місяць після повернення до цивільного життя.

Повернення до цивільного життя буває непростим...  Фото – Ветеран Хаб / Нововолинськ.
Повернення до цивільного життя буває непростим... Фото – Ветеран Хаб / Нововолинськ.

  Розглянули різні реакції організму та симптоми, що виникають у людей, які пережили травматичні події на війні: роз'яснення та нормалізація.

Реклама Google

Психологиня наголосила, що всі ці реакції – це нормальні реакції на ненормальні події. Надала рекомендації. як полегшити адаптацію самостійно та як зрозуміти, що самодопомоги недостатньо та коли варто звернутися по допомогу до фахівців: психолога, психотерапевта чи психіатра.

Ознайомилися з практиками для самовідновлення, дієвими техніками зцілення від психологічних травм для сімей військових. Застосовували такі техніки: «Уважна усвідомленість (майндфулнесс)», вправи на заземлення, дихальні техніки («Дихання по квадрату») та інші.

Фото – Ветеран Хаб / Нововолинськ.
І діткам цей захід припав до душі. Фото – Ветеран Хаб / Нововолинськ.

 На іншій локації фахівців ІРЦ працювали з дітками. Під час вправ використовували методи арттерапії: танцювальна терапія, кольоротерапія, ігрова терапія, яка включала елементи ТBRI терапії, а також психологічне розвантаження через фізичні активності.

Захід відбувся в рамках проєкту «Соціально-психологічна підтримка та реінтеграція ветеранів та членів їх сімей», який реалізується за підтримки Міжнародний фонд «Відродження» у партнерстві ГО «Нововолинська спілка ветеранів АТО» з ГО «Незламні нововолинці» та Нововолинська міська рада», розповіли в повідомленні Ветеран Хаб / Нововолинськ.

Читайте також: Волинь вмивається в сльозах: на передовій загинули четверо наших земляків.

Telegram Channel