Курси НБУ $ 40.99 € 44.81
Зеленський вніс законопроект про множинне громадянство: що думають українці

Володимир Зеленський.

Фото 5 канал.

Зеленський вніс законопроект про множинне громадянство: що думають українці

У пояснювальній записці вказано, що ухвалення цього закону допоможе забезпечити умови для повернення громадян, які вимушено покинули Україну через війну

Президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради проєкт закону про множинне громадянство. Про це йдеться у картці законопроєкту №11469, пише «5 канал».

У пояснювальній записці вказано, що ухвалення цього закону допоможе забезпечити умови для повернення громадян, які вимушено покинули Україну через війну, а також збереження ними громадянства України.

Окрім того, це розширить можливості для набуття українського громадянства деякими категоріями іноземців та людей без громадянства.

Також законопроєкт має на меті спростити порядок набуття громадянства України та вдосконалити регулювання правового статусу іноземців і людей без громадянства, які проходять або проходили військову службу за контрактом у Збройних силах України, Державній спеціальній службі транспорту, Національній гвардії України або одружені з такою людиною чи є її дитиною.

У лютому 2024 року КМІС уже запитував українців про ставлення до можливості запровадження множинного громадянства та публікував відповідні результати. Згідно з отриманими результами 27% українців скоріше позитивно сприймали таку ініціативу, а 28% – скоріше негативно. При цьому 43% сприймали її нейтрально (ні позитивно, ні негативно) Решта 2% не змогли визначитися із своєю думкою.

Реклама Google

Telegram Channel