Курси НБУ $ 41.12 € 44.89
Випускниця з Волині розповіла, як отримала максимальні бали на мультипредметному тесті

Бажаємо успіхів!

Фото – shatsk.rayon.in.ua

Випускниця з Волині розповіла, як отримала максимальні бали на мультипредметному тесті

Анастасія Сулім, випускниця Світязького ліцею, показала блискучі результати на національному мультипредметному тесті (НМТ), отримавши максимальні 200 балів з української мови

Дівчина розповіла про свою підготовку, результати й майбутні плани. 

Про це пише Район.Шацьк.

Анастасія склала тести з чотирьох предметів: української мови, історії, математики та англійської мови. Результати вражають: 200 балів здобула з української мови, 194 – з історії, 191 – з англійської й 167 балів з математики.

Настя розповідає, що розпочала підготовку до випускних іспитів ще з 10 класу, проте в 11 займалася нею більш активно.  

Дівчина готувалася самостійно, без репетиторів. Лише у 8-9 класах брала репетитора англійської, а також для повторення матеріалу весною також купувала додатково курси.

«Я всі роки в школі була відмінницею, так що для мене це вже звичка − добре вчитися. І взагалі просто хотіла класно написати на високі бали, щоб вступити на бюджет, в хороший університет», − поділилася Анастасія.

Підготовка виявилася не простою, як фізично, так і морально.

«Було складно трохи, бо я переживала, щоб добре здати і вступити на той бюджет. І трохи фізично, через те, що страждав сон: пізно засинала, бо постійно щось вчила, читала. А вранці вставала до школи. І так щодня, тож постійно не висипалася», − поділилася Настя.

Її успіх на НМТ дозволив їй досягти основної мети — вступити на бюджет. Анастасія стала студенткою Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Вона навчатиметься за спеціальністю «Філологія», спеціалізація «Германські мови, переклад включно, перша – англійська».

«На початку навчання в університеті треба буде зробити вибір: німецька, французька, італійська, іспанська або португальська мови. Думаю обирати між німецькою і іспанською», − розповідає Анастасія.

Дівчина вдячна за підтримку своїй класній керівничці Аліні Ващук, яка підтримувала і допомагала.

«Також дякую мамі, які мене підтримувала, особливо в моменти, коли було дуже складно», − зазначає Анастасія.

«Майбутнім випускникам раджу не сильно переживати, не хвилюватися, бо все пройде, все напишеться, все здасться, але здоров'я не вернеш. Важливо тримати баланс у всіх сферах життя, тобто не фокусуватися тільки на навчанні, а не забувати про інші сфери життя: сім'я, друзі, здоров'я. Головне – вірити в себе і у свої сили, і тоді ви досягнете своєї мети», − радить співрозмовниця.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Нововолинську місцевий краєзнавець презентував власну книгу про Волинь.

Реклама Google

Telegram Channel