Курси НБУ $ 40.99 € 44.81
Самозаліснення: на Поліссі – уже майже 13 тисяч гектарів

У філіях Поліського лісового офісу вже ідентифіковано 12 694 гектари земель, які можуть бути класифіковані як самозаліснені.

Волинь-нова

Самозаліснення: на Поліссі – уже майже 13 тисяч гектарів

Продовжується активна робота з легалізації самозалісених земель як важливого лісового ресурсу країни

ДП «Ліси України» веде системну роботу з обліку та моніторингу таких площ. Також постійною є комунікація з органами місцевого самоврядування.

У минулому році розпочали реалізацію міжнародної програми Forest Recovery, в межах якої громади були відзначені за їхні зусилля у збереженні лісів, інформує Поліський лісовий офіс.

Учора на Волині відбулася нарада, де обговорювали ключові питання щодо подальшої ідентифікації ділянок, які фактично є лісом, але не мають офіційного статусу, а також земель, придатних для створення нових лісів.

 

 У нараді взяли участь представники філій Поліського лісового офісу, Північно-Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, обласного Держгеокадастру, Державної екологічної інспекції, обласної прокуратури, а також керівники територіальних громад. Засідання проходило під керівництвом заступника голови Волинської ОДА Олександра Троханенка.

Попередньо і на Рівненщині відбулися зустрічі з представниками громад, профільних департаментів та лісівниками під керівництвом заступника голови Рівненської ОДА Олександра Кохана.

Обговорювалися різні варіанти догляду за самозалісеними землями, зокрема і через створення комунальних підприємств. Головною умовою було і залишається - збереження лісів.

Для довідки: у філіях Поліського лісового офісу вже ідентифіковано 12 694 гектари земель, які можуть бути класифіковані як самозаліснені. Лісівники направляють клопотання до громад, а вже органи місцевого самоврядування самостійно приймають рішення щодо подальших дій - передачі або ні таких ділянок до держлісфонду.

Реклама Google

Telegram Channel