Курси НБУ $ 41.12 € 44.89
Україна менш ніж за 48 годин захопила в Курській області більше територій, ніж за період літнього контрнаступу

Україна застала росію зненацька.

Фотоколаж із сайту hromadske.ua.

Україна менш ніж за 48 годин захопила в Курській області більше територій, ніж за період літнього контрнаступу

Аналітики Інституту вивчення війни припускають, що відсутність узгодженої реакції росії на українське вторгнення в Курську область і швидкість просування свідчать про те, що українські війська змогли досягти оперативної несподіванки

Під час боїв у Курській області Україна начебто менш ніж за 48 годин захопила більше територій, ніж за весь період літнього контрнаступу 2023 року.

Про це повідомляє The Telegraph.

«Менш ніж за 48 годин Україна захопила більше території, ніж за весь злощасний контрнаступ літа 2023 року», — зазначається в матеріалі.

The Telegraph також пише, що бої в Курській області переслідують три цілі. Це відволікання росіян від наступальних операцій у Донецькій області, сіяння розбрату всередині самої Росії та просування угоди про обмін територіями під час потенційних переговорів.

Реклама Google

8 серпня російське видання Агентство із посиланням на провоєнні канали писало, що бої в Курській області тривають приблизно за 26 кілометрів від кордону, а нібито українські війська, ймовірно, досягли села Івниця і намагаються перерізати трасу Суджа – Льгов у районі села Анастасіївка.

Тим часом аналітики Інституту вивчення війни припускають, що відсутність узгодженої реакції росії на українське вторгнення в Курську область і швидкість просування свідчать про те, що українські війська змогли досягти оперативної несподіванки.

Геолокаційні зйомки та російські заяви вказують на те, що 8 серпня українські війська продовжили швидке просування вглиб Курської області, і, як повідомляється, вони присутні на відстані 35 кілометрів від міжнародного кордону з Сумською областю. Однак українські сили, безумовно, не контролюють всю цю територію.

Кремль майже напевно намагатиметься повернути російську територію в Курській області, яку захопили українські війська, і зупинити українську активність, оскільки значне просування українських військ углиб Росії стало б стратегічним ударом по багаторічних зусиллях російського правителя володимира путіна, спрямованих на закріплення наративів так званої російської стабільності, безпеки і геополітичного відродження.

Читайте також: Зеленський: Росія принесла війну на нашу землю і повинна відчувати, що нею зроблене.

Telegram Channel