Курси НБУ $ 41.12 € 44.89
У Луцьку відбудеться фестиваль підтримки для молоді, підлітків та батьків

Літо – це маленьке життя.

Фото: Ілюстративне.Фейсбук.

У Луцьку відбудеться фестиваль підтримки для молоді, підлітків та батьків

«Тут живемо літо» – так називається захід, який проходитиме у Луцьку 14 та 15 серпня

Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?», Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) разом із громадською організацією «JuniorS» за фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини створили простір, де кожен та кожна може краще пізнати себе та інших.

Про це повідомляють у Луцькій міській раді.

Протягом фестивалю підлітки та молодь навчаться легких та дієвих способів піклування про себе: від цікавих фізичних активностей та ігор до технік самодопомоги під час стресових ситуацій та кращого розуміння своїх емоцій. Окрема програма передбачена й для батьків.

«Бути в ресурсі важливо для всіх нас, але якщо йдеться про підлітків, то турбота про їхнє ментальне здоров’я має додаткову важливість – сам вік у них досить чутливий, і якщо на нього накладаються випробування, пов’язані з війною, то тиск збільшується. Що в цих обставинах можемо робити — творити життя. Ми можемо плекати стосунки, мати мужність мріяти, творити спільноту й бути людьми надії. Це все складові нашої стійкості, і важливо, щоб молодь і підлітки відчули драйв нашої стійкості», — сказала Оксана Збітнєва, керівниця Координаційного центру з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України.

«Діти та молодь в Україні демонструють безпрецедентну стійкість у ці складні часи, проте це дається дуже дорогою ціною — половина підлітків 13-15 років мають проблеми зі сном, а кожен п’ятий має нав’язливі думки та спогади. ЮНІСЕФ разом із партнерами щодня працює над тим, щоб допомогти дітям та молоді зрозуміти свої емоції, навчити технік подолання стресу, забезпечити регулярні фізичні вправи та збалансоване харчування, прокладаючи шлях до більш здорового та щасливого майбутнього», – сказав Голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мунір Мамедзаде.

«У той час, як очне навчання та спілкування стало розкішшю для нового покоління українців, «Тут живемо літо» є гарним прикладом дружнього простору, де діти та молодь можуть знову відчути нормальне життя й водночас навчитися чогось нового, опанувати техніки самодопомоги у складних ситуаціях. Успіх цієї та багатьох інших кампаній демонструє, що лише поєднавши зусилля із нашими колегами та партнерами, ми можемо допомогти кожній дитині мати безпечне та здорове майбутнє», – додав він.

«Літо – це маленьке життя! Наша команда налаштувала всі бази фесту «Тут живемо літо» на літній вайб! Тут ти можеш узяти участь у всеукраїнському танцювальному флешмобі, знайти нових друзів, граючи в нові настільні ігри на ЧілБазі, розгадати ребус чужих емоцій, відчути себе справжнім митцем разом із родиною на АртБазі! З нами ти точно не проґавиш літо!», —

сказала виконавча директорка ГО «JuniorS» Марія Павлічук.

Територія фестивалю поділена на різні «бази». На «СпортБазі» можна буде пограти в м’яч із родиною, запустити фризбі чи пройти квест із друзями. На «АртБазі» — спробувати арттерапію, а на «ЧілБазі» — відпочити, коли втомились від інших зон.

Крім спортивних та артактивностей, учасники та учасниці фестивалю зможуть відвідати активності, які допоможуть розвинути емоційний інтелект і навчитися краще розуміти себе та свої почуття.

Батьки також зможуть узяти участь в активностях фестивалю, які допоможуть відпочити, провести час із дітьми, поговорити зі спеціалістами та краще зрозуміти свої емоції та емоції дітей.

З детальною програмою, а також часом і місцем фестивалю можна ознайомитись на сайті https://www.juniors.org.ua/tut-lito. Вхід вільний та безоплатний.

Крім Луцька, фестиваль проведуть у Києві та Полтаві, а також у Лозовій та Богодухові на Харківщині, у Ралівці та Самборі на Львівщині, у Вознесенську та Первомайську на Миколаївщині, у Кривому Розі та Новомосковську на Дніпропетровщині, у Тростянці та Лебедині на Сумщині та в Ірпені на Київщині (список громад на сайті).

Захід відбудеться за підтримки Луцької міської ради.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Луцьку організували мистецький інклюзивний табір.

Реклама Google

Telegram Channel