Курси НБУ $ 41.12 € 44.89
«росія веде війну не за території? Це – війна за українців»

Волинь-нова

«росія веде війну не за території? Це – війна за українців»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

Арсеній ЯЦЕНЮК, політик, про слова звільненого з ув’язнення внаслідок обміну між росією та США російського  опозиціонера Володимира Кара-Мурзи, який закликав зняти санкції проти простих росіян, а залишити лише проти путіна:

 

 «Категорично не сприймаю його тези про поганого путіна і хороших росіян. Ці росіяни привели його до влади, підтримують його, ідуть на війну проти України, вчиняють злочини й убивають українців. Ці росіяни – такі самі злочинці, як і путін, і навпаки. Колективна росія на чолі з ним вчинила акт агресії проти України і злочини проти людяності. А тому повинна відповідати, як і нацистський режим та народ, який його підтримував».

Мирослав ГАЙ, воїн ЗСУ, про систему мобілізації:

 

 «Ми не можемо і не маємо права розвалити систему мобілізації. Просто не маємо права. Нам потрібні ТЦК, потрібна система ВЛК, потрібен облік та системна робота, яка забезпечить Україну військовозобов’язаними на всі роки вперед… Всі, хто хочуть зруйнувати під час війни механізм загальної військової повинності, ТЦК та говорять про виключно контрактну армію – діють на ворога». 

Володимир В’ЯТРОВИЧ, народний депутат, про «мир в обмін на території»:

 

 «Мене лякають дискусії про те, якими територіями може пожертвувати Україна, щоб зупинити війну. Невже досі не зрозуміло, що росія веде війну не за території? Це – війна за українців: вони мають зникнути за російськими планами. Дехто через буквальну фізичну ліквідацію, дехто – ставши росіянами. Маємо усвідомити це самі і пояснити це нашим союзникам. Інакше будемо йти на безглузді жертви, втрачати підтримку світу, і врешті зникнемо як нація».

Артем ХРИСТІН (позивний «Мудрий»), командир 220-го батальйону 126-ї окремої бригади Сил ТрО 30-го Корпусу морської піхоти, про демобілізацію:

 

 «Нам не потрібна демобілізація. Нам потрібна просто укомплектована військова частина наша, наші сусіди, суміжники – для того, щоб ми могли просто давати людям хоча б у зоні бойових дій трошки більше часу на відновлення. Не так, що в мене немає можливості іноді відправити військовослужбовців у відпустку, тому що деякі позиції залишаться з мінус одним військовослужбовцем. Ось у чому проблема».

Володимир ПОПЕРЕШНЮК, співвласник «Нової пошти», про майбутнє заплановане підвищення податків в Україні:

 

 «Коли чиновники вкотре підіймають податки в бідній країні, вони фіксують бідність і стримують зростання економіки й добробуту населення. Це є «кореневою» проблемою, адже економіка, а не податки, є джерелом фінансування оборони… Скільки замучену корову не дій чи кволого гусака не обскубуй, більше молока й пір'я не матимеш. Підняттям податків можна лише остаточно відправити корову з гусаком на той світ, тобто дотиснути економіку до колапсу».

Елла ЛІБАНОВА, демограф, про ринок праці:

 

 «Це до війни у нас процвітав ейджизм (дискримінація за віком. – Ред.). Тоді в оголошеннях писали, що вакансія призначена для тих, кому менше 45 років і навіть менше 35. Роботодавців починали за такі обмеження бити по руках, але на практиці людині після 50-ти було дуже важко знайти роботу. Але тепер ситуація змінилася. От знаєте, кого зараз найбільше шукають роботодавці? Пенсіонерів. Бо в цьому випадку немає ризику мобілізації працівника!».

Габріелюс ЛАНДСБЕРГІС, міністр закордонних справ Литви, про заяви російської опозиції про нібито «несправедливі санкції Євросоюзу, які «обмежують права простих росіян»:

 

 «Я бачу, як прості російські матері прощаються зі своїми звичайними російськими синами й бажають їм успіхів у їхніх звичайних російських воєнних злочинах. Я бачу, як звичайні російські батьки одягають своїх простих російських дітей у військову форму і малюють літеру Z на танку з картону. Я бачу, як звичайні росіяни збираються на площі, щоб сформувати літеру Z. Проста росія – хвора».

Тімоті СНАЙДЕР, історик, про те, як українці в Америці можуть вплинути на вибори президента США:

 

 «Розмірковуючи про те, яке значення мають Сполучені Штати Америки для України, варто також подумати про те, яке значення матимуть українці (американські українці) на цих виборах. Враховуючи дивну американську виборчу систему, деякі штати є важливішими за інші. Американські українці складають 1% населення Пенсільванії та 0,5% населення Мічигану. Якщо Трамп переможе в цих двох штатах, він виграє загальні вибори. Якщо Гарріс виграє ці два штати, то вона виграє загальні вибори».

Віктор КАСПРУК, політолог, про війну:

 

  «По суті, російсько-українська війна – це трагедія українського народу, яка за своїм геноцидним потенціалом не менша від Голодомору 1932–1933 років. Але, на жаль, людство буде готове визнати це значно пізніше». 

Telegram Channel