Курси НБУ $ 41.12 € 44.89
Необхідно ухвалити пакет законів про мотивацію військових 

«Верховна Рада має перервати відпустку і проголосувати за ті законодавчі ініціативи, які зміцнять позиції України».

Фото із сайту eurosolidarity.org.

Необхідно ухвалити пакет законів про мотивацію військових 

А також –  закон про заборону рпц в Україні

Верховна Рада, попри перерву, яка була оголошена в її роботі, має перервати відпустку і ухвалити закон про заборону рпц в Україні, а також низку інших нагальних законів. Про це заявив Петро Порошенко під час понеділкового брифінгу.

«Перше, з чого ми мали б почати, як і було домовлено, – це закон про заборону рпц в Україні», – підкреслив Порошенко.

«Треба дати можливість тим вірним і священникам упц мп або приєднатися до Православної церкви України, або повертатися. І називатися так, як того вимагає закон, поданий за моєю ініціативою. Якщо центр управління вашою церквою знаходиться в москві, якщо ваші патрони – від

Деркача до Новінського – перебувають у тісній координації з росіянами», – наголосив він.

«Кожен, хто іде на фронт, має бути чітко переконаний, що він має все необхідне».   

«Деркач навіть зараз висувається сенатором від Астрахані. Я хочу всім нагадати, що саме провокативні звинувачення, які були адресовані на адресу президента Байдена і президента Порошенка, розповсюджувалися саме фсб через Деркача, Дубінського та інших негідників», – зауважив він.

Також «Європейська Солідарність» наполягає на ухваленні законів про ротацію, про демобілізацію, а також про гарантоване забезпечення кожного військовослужбовця всім необхідним за натівськими стандартами. Ці рішення стануть додатковою мотивацією і для тих, хто уже у війську, і для тих, хто тільки приєднається до ЗСУ. 

«Нам треба негайно ухвалити пакет законопроєктів із мотивації військовослужбовців. Не автобусами ТЦК на вулицях (збирати призовників. Ред.), а прийняттям закону про ротацію, закону про демобілізацію, прийняттям закону про гарантоване забезпечення кожного військовослужбовця всім необхідним з натівського переліку «Захисти воїна», – підкреслив п’ятий Президент України.

«Кожен, хто іде на фронт, має бути чітко переконаний, що він має все необхідне – від рації до тепловізора, від боєприпасів – до зброї, від необхідного детального навчання – до необхідної форми, щоб він міг виконувати свої обов’язки», – наголосив Порошенко.

Ольга СОКОЛОВА.

Читайте також: «Коли Антону Ступаку було три місяці, мама втекла з ним із радянського заслання на Волинь».

 

Telegram Channel