Курси НБУ $ 41.12 € 44.89
Підвищення податків зажене бізнес у «тінь» або змусить закритися

Волинь-нова

Підвищення податків зажене бізнес у «тінь» або змусить закритися

У Держбюджеті України є джерела для збільшення фінансування армії і без підвищення податків, вважає Петро Порошенко

«Не пам’ятаю хто цитував фразу з відомого мультфільму:  «Коли влада запровадила податок на повітря – ці негідники стали менше дихати». Така ж  ситуація буде і з українським бізнесом – він або закриється, або перейде в «тінь». Але точно додаткових коштів не буде зібрано», – зазначив він.

Порошенко зауважив, що влада аргументує свою ініціативу тим, що без підвищення податків не буде грошей для українських воїнів. 

Лідер «Європейської Солідарності» зазначив, що уряд може перенаправити кошти на забезпечення армії з фінансування роботи  «Телемарафону». 

«2 мільярди  для «Єдиного марафону» – вони з бюджету фінансують свою власну пропаганду за рахунок воїнів». 

«2 мільярди для «Єдиного марафону» – вони з бюджету фінансують свою власну пропаганду за рахунок воїнів. Щойно оприлюднено розслідування Рахункової палати, де чітко аналізується діяльність телеканалу «Рада». Це – парламентський кошторис і,замість висвітлення роботи парламенту, вони дерибанять сотні мільйонів гривень», – сказав Порошенко.

«Якщо не вистачає грошей, шановний і не шановний уряд, робіть секвестр (скорочення витрат. – Ред.) і прибирайте ці видатки. Прибирайте видатки на утримання чиновників, бо в Україні залишилося менше людей: частина – на фронті, значна частина виїхала. А ваша кількість і бюджети  лише зростають. Скорочуйте чисельність ДБР, БЕБ та інших трутнів, які на сьогоднішній день руйнують інвестиційну привабливість і плодять корупцію, – сказав він. – Я наголошую, що наші пропозиції, які запропоновані під секвестр, можуть стати основою урядової позиції, і ми зможемо в такий спосіб захистити українську землю, захистити українського воїна, захистити українську державу».

До речі

Спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер, яка нещодавно побувала в Україні, запропонувала нашому уряду зосередитися не на підвищенні податків, а на реформі митниці та боротьбі із  «сірими ринками». «У вас є доходи, яких ви не отримуєте і які ви мали б отримати сьогодні. Зосередьмося спочатку на цьому», – сказала Пріцкер. Вона зазначила, що пропонувала реформу митниці шляхом цифровізації, що дало б змогу запобігти будь-якій корупції. «На «сірих»   ринках сигарет, алкоголю або електроніки, яка може бути продана на великому ринку, також є величезне джерело прибутку. І тому ми заохочували український уряд зосередитися на цьому в першу чергу», – пояснила спецпредставниця США. 

Ольга СОКОЛОВА.

Telegram Channel