Курси НБУ $ 41.12 € 44.89
І любешівські швачки допомагають бити путіна! 

Є суто волонтерські дні, коли швачки працюють над продукцією, потрібною воїнам.

Фото Наталії МУХИ.

І любешівські швачки допомагають бити путіна! 

Цього разу  виготовляють черговий інвентар, необхідний нашим захисникам, – ноші для евакуації поранених, а також одяг

Волонтерський колектив швачок, котрі працюють під керівництвом Алли Пасевич в ательє, що в гуртожитку коледжу, від самого початку великої війни постійно шиє усе, що потрібно нашим воїнам. Ще із 2022-го ці бджілки-трудівниці виготовляють аптечки, «розгрузки», зимові маскувальні костюми, захисні тенти та інші потрібні речі. А нещодавно почали працювати над черговим масштабним проєктом – шиють літній одяг та носилки для евакуації поранених. 

Ось такий одяг для захисниць виготовляють  у Любешові.
Ось такий одяг для захисниць виготовляють у Любешові.

 – Давно спостерігаю за колегами-волонтерами, котрі виготовляють такі ноші. Коли ж поспілкувалися зі священником із Седлища отцем Ростиславом, котрий постійно їздить на передову, то він теж підтвердив, що це – дуже необхідна річ для захисників. Тому й вирішили взятися за цю справу, – розповідає власниця ательє Алла Пасевич. 

Кошти, які залишилися від реалізації попереднього благодійного проєкту із пошиття захисних тентів, закінчилися.

Отож, закупили тканину, інший необхідний інвентар – і взялися до роботи.

– У нас бувають дні, які ми називаємо волонтерськими. Тобто присвячуємо їх саме шиттю всього потрібного для воїнів. Бо ж дуже хочеться зробити якнайбільше до того часу, коли волонтери їхатимуть на Схід України до наших захисників та захисниць, – каже пані Алла. 

Однак для того, аби все це було під силу любешівським волонтеркам-швачкам, потрібна підмога небайдужих земляків і землячок. Адже тканина дороговартісна. Кошти, які залишилися від реалізації попереднього благодійного проєкту із пошиття захисних тентів, закінчилися. Тож на придбання необхідного матеріалу потрібні гроші. Посприяти 
фінансово реалізації такої хорошої справи можуть всі небайдужі.

Кошти можна перераховувати на картку: 5457 0822 7828 7888 (Пасевич Алла).

Наталія МУХА.

Реклама Google

Telegram Channel