Курси НБУ $ 41.12 € 44.89
За чверть століття німці  закохались у наше Полісся

Зустрічі з іноземними партнерами – це завжди – цікаве спілкування людей, об’єднаних ідеєю збереження й охорони багатств природи.

Фото із фейсбук-сторінки НПП «Прип’ять – Стохід».

За чверть століття німці закохались у наше Полісся

В останні дні липня Національний природний парк «Прип’ять – Стохід» відвідали представники Франкфуртського зоологічного товариства (ФЗТ) – його директор  Міхаель Бромахер та спеціалісти українського відділення ФЗТ

Таке співробітництво було започатковане з початку 2000-х років, коли ФЗТ фінансово підтримувало новоутворений, тоді ще регіональний ландшафтний парк «Прип’ять-Стохід» – його штат із 12 чоловік. Зокрема, за кошти Франкфуртського зоологічного товариства придбали три приміщення (одне адміністративне і два – для рекреаційного використання), які пізніше були передані на баланс Парку. Також профінансували польові роботи та підготовку проєкту створення на базі регіонального ландшафтного парку – Національного природного парку «Прип’ять – Стохід». У 2022-2023 роках партнери надали суттєву фінансову допомогу для функціонування та розвитку природно-заповідної установи.

На водному плесі  Поліської Амазонії.
На водному плесі Поліської Амазонії.

 У рамках зустрічі гості ознайомилися з територією Парку та обговорили перспективи подальшої спів-
праці. 

Богдана КАТЕРИНЧУК.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel