Курси НБУ $ 41.35 € 45.20
«Недобрий знак»: в росії у статуї  Ярослава Мудрого відвалився меч

Влада Ярославля стверджує, що меч у статуї князя Ярослава Мудрого відвалився через корозію.

Фотоколаж із сайту tsn.ua.

«Недобрий знак»: в росії у статуї Ярослава Мудрого відвалився меч

Від часу відкриття пам’ятника минуло щойно 14 років, а корозія вже пошкодила скульптуру

У російському місті Ярославлі у статуї київського князя Ярослава Мудрого, який  у XІ столітті заснував це місто на Волзі, заіржавів і відвалився меч. Місцеві мешканці говорять про «недобрий знак». 

На руйнування статуї князя, яка є окрасою пам’ятника, відкритого у 2010 році з нагоди 1000-ліття міста Ярославля, звернули увагу місцеві мешканці. Шматок меча майже місяць валявся біля ніг скульптури. 

 

Спершу була підозра на вандалів, які могли понівечити скульптуру, але згодом місцева влада «заспокоїла», що причиною руйнування стала корозія металу, з якої зроблено статую. «Руйнування меча сталося через корозію... В цей час ведеться робота щодо визначення підрядної організації, яка займеться відновленням пам’ятника. Роботи планують розпочати найближчим часом», – повідомили місцеві комунальники. 

Тим часом мешканці Ярославля перешіптуються, що втрачений меч є «недобрим знаком», очевидно натякаючи на безславну долю російської армії в її загарбницькій війні в Україні. 

Наші київські князі тисячу років тому принесли на московитські болота письмо та християнську віру, заснували міста. Але болота так і залишились дикими. Однак загарбання чужого, вбивства та знищення, тоталітаризм та ненависть до ближнього свого – це та корозія, яка зрештою з’їсть і саму так звану «рос. федерацію».

Марта САЛО.

Читайте також:  «Віце-прем’єрка зробила важливу заяву про навчальний заклад у Рівному».

Реклама Google

Telegram Channel